Ponta confirma numirea lui Kovesi la sefia DNA

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 10:25
1317 citiri
Ponta confirma numirea lui Kovesi la sefia DNA

Premierul Victor Ponta a anuntat ca o va numi pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA.

Intrebat, marti, la o intalnire cu jandarmii, daca o va nominaliza pe Kovesi la sefia DNA, primul ministru a raspuns afirmativ, informeaza Realitatea TV, conform Ziare.com.

Aflat la festivitatile prilejuite de aniversarea a 163 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, marti dimineata, Victor Ponta a fost intrebat despre numirile de la Parchetul General si DNA.

Initial, premierul a declarat ca nu va discuta despre acest subiect decat dupa intalnirea cu membrii CSM si cu presedintele Traian Basescu.

Apoi, intrebat daca o va nominaliza pe Kovesi la sefia DNA, primul ministru a raspuns afirmativ, iar apoi s-a urcat in masina si a plecat, informeaza B1 TV.

Antena 3 si Romania TV anunta insa ca Victor Ponta nu a inteles intrebarea cand a raspuns afirmativ.

Premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, va participa, marti, la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, la care va merge si presedintele Traian Basescu, pentru a discuta despre numirea noilor procurori sefi.

Intalnirea are loc dupa ce Ponta a solicitat acest lucru sectiei de procurori a CSM.

Subiectul numirii noilor procurori pentru sefia Parchetului General si a Directiei Nationale Anticorutie a creat o stare tensionata in cadrul USL, dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat foarte clar ca el nu este de acord ca Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, sa fie numita in functia de procuror sef la DNA.

#Ponta sef DNA, #numire Kovesi DNA, #nominalizare sef DNA , #Stiri Legislatie