Presedintele Tribunalului Dambovita va fi cercetat in libertate

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 18:13
1686 citiri
Presedintele Tribunalului Dambovita va fi cercetat in libertate

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a retinerii si a arestarii preventive a judecatorului Ion Milosioiu, presedinte al Tribunalului Dambovita, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, urmand a fi cercetat in stare de libertate.

procurorii Serviciul teritorial Pitesti au cerut luni Sectiei pentru judecatori a CSM incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a presedintelui Tribunalului Dambovita, cerere formulata avand in vedere calitatea de magistrat a acestuia, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

"La aceeasi data, Sectia pentru judecatori a respins cererea formulata de procurori, prin urmare, Ion Milosioiu va fi cercetat in stare de libertate. In aceeasi cauza, in 29 mai, Curtea de Apel Pitesti a dispus, la cererea procurorilor, arestarea preventiva pentru 29 de zile a inculpatilor George Banu George, Visan Eftimie si Gheorghe Doican", se precizeaza in comunicat.

In sarcina celor trei procurorii au retinut trafic de influenta si cumparare de influenta. In sarcina unui alt inculpat, Robert Anghel (fost Eftimie), persoana judecata in stare de arest preventiv, s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.

In 2 noiembrie 2010, inculpatul Banu a pretins de la inculpatul Eftimie si invinuitul Anghel, pentru judecatorul Ion Milosioiu, suma de 6.000 euro, sustinand ca are influenta pe langa acesta din urma.

In schimb, a promis ca Robert Anghel va fi pus in libertate in dosarul in care era judecat, in stare de arest preventiv, la Tribunalul Dambovita si ca se va dispune fata de acesta condamnarea cu suspendarea executarii pedepsei.

"Suma de 6.000 de euro a fost pretinsa prin intermediul inculpatului Doican. In 7 noiembrie 2010, inculpatul Banu a primit de la Robert Anghel si Visan Eftimie, prin intermediul lui Gheorghe Doican, 12.500 lei, ca parte a sumei pretinse, pe care remis-o, in aceeasi zi, magistratului Ion Milosioiu ", sustin procurorii.

#cercetare DNA Ion Milosioiu, #Ion Milosioiu trafic influenta, #presedinte Tribuna Dambovita coruptie , #Stiri Legislatie