Se infiinteaza ''politia afacerilor''

Joi, 07 Iulie 2005, ora 01:20
920 citiri

Dupa modelul Biroului de credit infiintat de banci, de la anul se va crea o institutie care va oferi informatii despre comportamentul in afaceri al companiilor.Firmele vor putea sa acceseze date despre comportamentul partenerilor de afaceri cu privire la plata creantelor comerciale prin intermediul unui birou specializat, care isi va incepe activitatea in februarie 2006, a declarat directorul general al Coface Intercredit Romania, Cristian Ionescu. A"In perioada urmatoare, vor fi incheiate procedurile legate de infiintarea Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale (AMCC), care va reprezenta interesele a cinci societati cu activitati de colectare de creanteA", a adaugat Ionescu.

Gestionarea informatiilor va fi realizata prin intermediul unei societati comerciale, iar cei interesati vor putea accesa, contra cost, date despre comportamentul partenerilor de afaceri.

A"Pentru a elimina eventualele discutii, furnizorii de informatii vor fi si proprietarii acestora. Pentru fiecare informatie solicitantul va plati o taxa, din care o parte va reveni AMCC, iar diferenta proprietarului. Astfel, vom cointeresa posesorii de informatii sa intre in asociatie, iar baza de date va fi una suficient de mare ca sa prezinte interes eventualilor solicitantiA", a explicat reprezentantul Coface Intercredit Romania.

Cotidianul