Situatiile financiare trebuie depuse pana pe 30 mai. Recapituleaza regulile de intocmire

Marti, 06 Mai 2014, ora 11:39
1880 citiri
Situatiile financiare trebuie depuse pana pe 30 mai. Recapituleaza regulile de intocmire

Firmele mai au la dispozitie aproximativ 4 saptamani pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare pentru anul trecut. Desi ar putea parea suficient timp, totusi, sunt cateva aspecte care le pun multe probleme contribuabililor.

Astfel, pentru a intocmi corect bilantul pe 2013, contribuabilii trebuie sa fie atenti la regulile pe care Finante le-au publicat inca din ianuarie. Aceste reguli completeaza reglementarile contabile in vigoare si alte reglementari emise de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Persoanele juridice trebuie sa-si depuna situatia financiara anuala pana vineri, 30 mai, potrivit Ordinului MFP nr. 79/2014. Mai exact, ele trebuie sa indeplineasca aceasta obligatie la 150 de zile de la data la care se incheie exercitiul financiar, respectiv 31 decembrie 2013.

In aceasta situatie se afla societatile comerciale, societatile sau companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice care au patrimoniu, dupa cum se precizeaza in articolul 28 din Legea contabilitatii nr. 82/1991.

Citeste mai multe despre Situatiile financiare trebuie depuse pana pe 30 mai. Care sunt regulile pentru intocmirea lor pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#situatiile financiare, #situatiile financiare 2014, #bilant bilant 2014 , #Stiri Legislatie