Terorism fiscal

Miercuri, 03 Octombrie 2007, ora 08:52
1089 citiri

Guvernul sanctioneaza dur o populatie pe care n-a informat-o! Amenzile pentru contraventii fiscale au fost majorate chiar si de 20 de ori.

Noile amenzi pentru incalcarile legislatiei fiscale se aplica de la 1 octombrie si se situeaza intre 500 si 14.000 de lei, in functie de contraventie.

Cei care n-au reusit sa inregistreze, pana vinerea trecuta, la Administratia Financiara contractul de drepturi de autor incheiat cu mai mult de doua saptamani in urma, vor achita o amenda de zece ori mai mare decat cea prevazuta pana in prezent.

Platita in 24 de ore de la depunerea la Fisc a contractului, amenda va fi de 250 de lei, fata de 25 de lei cat era pana la finele lunii septembrie.

Pe de alta parte, limita maxima a amenzii a scazut de la 1.500 de lei la 1.000 de lei, potrivit noilor reglementari ale Fiscului. In aceasta situatie se afla toate persoanele care desfasoara activitati independente: medicii, avocatii, ziaristii, notarii, psihologii, agricultorii, dar si cele care dau locuinte cu chirie.

Conform unor surse neoficiale, doar cei care deruleaza activitati independente ar putea depasi un milion de contribuabili. Autoritatile "au strecurat" printre modificarile si completarile Codului de Procedura Fiscala aprobate prin Ordonanta de Guvern nr. 47, publicata pe 31 august, majorarea tuturor sanctiunilor pe care le risca populatia si firmele daca nu-si indeplinesc obligatiile fiscale.

Socul amenzilor

In vigoare de la 1 octombrie, Articolul 219 al documentului prevede cresteri de pana la 20 de ori ale limitei minime a amenzilor. Iar acestea sunt mai aducatoare de venit decat cele maxime deoarece majoritatea contribuabililor incearca sa scape macar de o parte a amenzii.

In afara de publicarea pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a Ordonantei, care, pentru a fi inteleasa, trebuie citita impreuna cu Codul de Procedura Fiscala, autoritatile nu au informat contribuabilii despre noile amenzi.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=325179>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.