Ministerul Fondurile Europene, operational din 2014

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 15:25
2239 citiri
Ministerul Fondurile Europene, operational din 2014

Ministerul Fondurilor Europene va fi functional din 2014, cand incepe urmatorul exercitiu bugetar al UE. In plus, Guvernul a cerut salarii marite pentru functionarii care se ocupa de fonduri europene, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

"Acest minister ar urma sa functioneze pentru perioada 2014-2020, nu pentru aceasta perioada de programare, pentru ca, daca ar fi fost pentru aceasta perioada de programare, probabil s-ar fi facut mai devreme acest minister, dar ar fi insemnat un proces de reacreditare, care probabil ar fi durat un an de zile, ceea ce nu a fost posibil. Deci, vizeaza perioada de programare 2014-2020", a explicat Orban, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, rolul viitorului minister este de a urmari respectarea procedurilor in acordarea de fonduri europene.

"Acest minister nu isi va dori in niciun fel sa gestioneze el banii de pe mediu, transporturi si asa mai departe, ci va dori sa aiba asemenea instrumente care sa asigure ca regulile jocului sunt respectate, fie ca vorbim de zona achizitiilor publice, fie ca vorbim de proceduri", a adaugat ministrul.

Salariile functionarilor pe fonduri europene cresc in 2013

Ministrul a declarat ca Guvernul a solicitat Comisiei Europene ca salariile functionarilor care se ocupa de fonduri europene sa ajunga, de la 1 ianuarie 2013, la nivelul celor de la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

"Este anormal ca salariile intre diferitele ministere, intre diferiti functionari, sa fie atat de diferite pentru munca egala. Si tocmai de aceea facem demersuri, am transmis o scrisoare catre Comisia Europeana, solicitand sa intram pe un sistem absolut normal, in care la munca egala plata sa fie egala si ca incepand cu 1 ianuarie 2013 sa avem o salarizare corespunzatoare pentru toti cei care lucreaza in sistemul de gestionare a fondurilor europene", a declarat, miercuri, ministrul Orban, citat de Mediafax.

Explicatiile ministrului de resort vin dupa ce, marti, in cadrul unei conferinte de presa, premierul Victor Ponta a declarat ca va propune in noul guvern un ministru al fondurilor europene, dupa modelul polonez, care sa preia atributiile in acest domeniu de la 1 ianuarie 2014.

El si-a exprimat regretul ca solutia nu a fost aplicata mai devreme, pentru a evita problemele legate de absorbtia fondurilor europene.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Minister fonduri europene Orban, #declaratii minister fonduri europene Orban, #fonduri UE declaratii Orban , #Ministrul Afacerilor Europene