Ministrul Orban lasa Romania pentru o functie europeana

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 13:15
1462 citiri
Ministrul Orban lasa Romania pentru o functie europeana

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, va fi nominalizat pentru un post in cadrul Curtii de Conturi a Uniunii Europene, insa nu e clar daca el va elibera scaunul din Guvern acum sau dupa alegerile parlamentare din decembrie.

"E o chestiune publica, e vorba de nominalizarea ca membru al Curtii Europene de Conturi a UE. Daca Parlamentul European accepta nominalizarea, voi incepe de la 1 ianuarie 2013", a spus Orban pentru Ziare.com.

Intrebat daca va parasi functia de ministru in zilele urmatoare, avand in vedere ca premierul Victor Ponta a parut ca da de inteles asta, spunand ca "Leonard Orban va accepta zilele urmatoare o functie europeana", acesta a raspuns ca decizia nu a fost inca luata.

"Asta e o chestiune care urmeaza sa fie decisa", a raspuns ministrul Afacerilor Europene.

Leonard Orban a fost numit ministru al Afacerilor Europene in octombrie 2011, avand ca principala sarcina coordonarea programelor de absobtie a fondurilor europene. El nu are insa controlul direct al autoritatilor de management din ministere, ceea ce ingreuneaza coordonarea.

Citeste mai multe despre Ministrul Orban lasa Romania pentru o functie europeana. Data plecarii nu e clara pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#demisie minister Leonard Orban, #Leonard Orban functie europeana, #Orban pleaca de la minister , #Ministrul Afacerilor Europene