Basescu: Principala vina in problema fondurilor UE o au functionarii incompetenti si corupti

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 22:23
1557 citiri
Basescu: Principala vina in problema fondurilor UE o au functionarii incompetenti si corupti

Presedintele Romaniei a afirmat, marti, ca "suferinta" din domeniul slabei absorbtii a fondurilor europene este cauzata de incompetenta sau de coruptia functionarilor din ministere, conform Mediafax.

"Ca sa nu existe emotii si sa ne trezim cu foarte multe cereri de angajare, Ministerul preia structuri existente, preia ACIS-ul si DAE. Domnul ministru va trebui sa treaca la un proces de selectie foarte bun", l-a avertizat Basescu pe Leonard Orban, la ceremonia de investire.

"Cei care se plang toata ziua cum bietii functionari publici sunt dati afara, niciodata nu au curajul si onesitatea sa spuna cat rau au facut si fac domnii functionari publici, functionari din ministere, agentii - ori ca sunt incompetenti si nu-si recunosc incompetenta incercand sa-si gaseasca alt loc de munca, ori ca sunt corupti.

Cel mai usor lucru este sa spargi totul in capul ministrului, si asta tine de incorectitudinea patologica aproape pe care o avem in transmiterea mesajelor publice", a criticat presedintele.

Traian Basescu i-a atras atentia lui Leonard Orban ca este un bun moment sa selecteze oamenii din noua structura rezultata. "Si daca vor ramane prea putini in urma selectiei, sunt convins ca veti gasi intelegere in Guvern pentru angajarea unor oameni competenti. Daca am suferit de ceva in procesul de absorbtie a fondurilor europene, aceasta suferinta s-a numit incompetenta functionarilor.

Nu ministrul trebuie sa stie proceduri, nu ministrul ia si frunzareste dosarul, sunt functionari angajati pentru acest lucru. Incompetenta pe de o parte si tergiveresarea dosarelor pana il viziteaza primarul sau beneficiarul fondurilor pe domnul functionar, ca altfel primarii se duc pe capul ministrilor, iar functionarul nu da doi bani", a indicat Basescu.

#fond european, #fond ue, #bani europeni, #basescu, #absortie fond , #stiri Leonard Orban