Comisarul european pentru politica regionala vine in Romania

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 11:52
1276 citiri
Comisarul european pentru politica regionala vine in Romania

Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regionala, va efectua vineri o vizita oficiala in Romania, fiind al patrulea comisar de la Bruxelles care vine in tara noastra saptamana aceasta, transmite NewsIn.

Oficialul UE se va intalni cu Traian Basescu, presedintele Romaniei, cu premierul Emil Boc, cu Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, cu Anca Boagiu, ministrul transporturilor si infrastructurii, precum si cu Leonard Orban, ministrul afacerilor europene.

Comisarul european pentru politica regional va asista la lucrarile comitetului interministerial privind absorbtia fondurilor europene, ce vor avea loc la sediul Guvernului Romaniei.

El va tine o conferinta de presa comuna cu ministrul Leonard Orban incepand cu ora 15.00, in sala Opera a Hotelului Intercontinental.

Comisarul european pentru dezvoltare regionala este al patrulea oficial de la Bruxelles care viziteaza saptamana aceasta Romania.

Romania, care se confrunta cu o rata foarte mica de absorbtie a fondurilor europene, a infiintat saptamana aceasta un minister al Afacerilor Europene, al carui portofoliu a fost incredintat fostului comisar european Leonard Orban.

Miercuri, comisarul european pentru programare financiara si buget, Janusz Lewandowski, a spus ca motivul vizitei sale la Bucuresti este si acela de a discuta cu autoritatile despre faptul ca Romania are cel mai mic grad de absorbtie a fondurilor europene.

Comisarul european a recomandat sa fie imbunatatita legislatia privind achizitiile publice si sa fie urmate exemplele de buna practica in absorbtia de fonduri europene, cum sunt cele ale Irlandei, inainte de criza, si Poloniei.

Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru industrie si antreprenoriat, va efectua o vizita oficiala in Romania, in perioada 22-23 septembrie.

 

Joi si vineri, va fi prezent la Bucuresti si Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala. El va lua parte, intre altele, la conferinta PPE organizata la Bucuresti si se va intalni cu Valeriu Tabara, ministrul agriculturii.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#johannes hahn comisar european, #comisar bruxelles, #comisar politica regionala , #stiri Leonard Orban