Comisarul Leonard Orban prevede scaderea economiei Romaniei

Joi, 12 Martie 2009, ora 13:35
1715 citiri
Comisarul Leonard Orban prevede scaderea economiei Romaniei

Comisarul european din partea Romaniei, Leonard Orban, a confirmat joi afirmatiile ministrului Gheorghe Pogea, potrivit caruia UE ar estima o crestere economica negativa pentru Romania.

"Comisia Europeana va prezenta in scurt timp o revizuire a previziunilor economice. In ultima previziune se arata ca economia Romaniei ar putea sa creasca la 1,8 la suta. Exista insa semne de intrebare daca urmatoarea previziune va fi mai pesimista, nu numai in privinta Romaniei, dar si la nivelul UE. Exista posibilitatea ca previziunea sa fie ajustata in jos, adica in sens negativ", a declarat Leonard Orban.

Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, a declarat joi, in urma discutiilor cu Fondul Monetar International, ca in discutii s-a luat in calcul si o crestere economica negativa.

"Luam in calcul si o recesiune economica in discutiile cu FMI. Nu excludem o crestere economica cuprinsa intre -1% si + 1,5%", a declarat Gheorghe Pogea intr-o interventie televizata.

Comisarul a subliniat ca CE a avertizat de mult in privinta necesitatii prudentei in politica bugetare.

"Comisia Europeana considera ca este necesara o consolidare a politicilor bugetare", a precizat Orban.

Comisarul a adaugat ca nu doreste sa speculeze in privinta negocierilor dintre Romania si FMI si a precizat ca la nivelul Comisiei Europene s-a stabilit ca ajutorul financiar pentru state va fi oferit la nivel individual si nu de regiune.

"Nu speculez cu privire la negocierile in curs. (...) Romania este al treilea stat care a facut solicitarea pentru un imprumut dupa Ucraina si Letonia. Daca vor mai fi si alte state vom vedea", a precizat Orban.

#orban, # scadere, # economie, # pogea, # fmi , #stiri Leonard Orban