Orban: UE va intrerupe platile, daca nu rezolvam sistemul de achizitii publice

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 18:21
1483 citiri
Orban: UE va intrerupe platile, daca nu rezolvam sistemul de achizitii publice

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat vineri ca Romania risca intreruperea platilor de la Uniunea Europeana pentru o perioada importanta de timp, daca nu va finaliza modificarile privind mecanismul achizitiilor publice, relateaza NewsIn.

"Prima masura si cea mai urgenta este legata de finalizarea modificarilor in ceea ce priveste mecanismul privind achizitiile publice. Daca nu reusim sa finalizam la timp si cu succes, exista un risc serios de intrerupere formala a platilor pentru o perioada importanta de timp. Aceasta este o prioritate pe care trebuie s-o rezolvam in momentul de fata si la care mai avem multe de lucrat, iar timpul ne preseaza.

Am stabilit o maniera concreta de conlucrare permanenta cu comisarul Hann (comisarul european pentru politica regionala, n.r.) si cu echipa sa pentru a identifica si pentru a rezolva rapid problemele", a precizat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a explicat ca mecanismul a fost redefinit impreuna cu Comisia Europeana, astfel sa poata fi incluse si autoritatile care pana acum actionau in afara sistemului, respectiv Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) si directia din cadrul Ministerului Finantelor Publice, cu rol in controlul ex-ante al sistemului.

"Toate aceste modificari vor trebui sa fie agreate, apoi auditate de Autoritatea Romana de Audit, iar intreg acest proces va trebui sa se incheie nu mai tarziu de finalul lunii octombrie", a completat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#fond european, #fond ue, #bani europeni, #absortie fond, #Johannes Hahn, #orban, #achizitie publica , #stiri Leonard Orban