Orban: Voi propune CE transferarea fondurilor nefolosite de unele institutii

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 12:40
770 citiri
Orban: Voi propune CE transferarea fondurilor nefolosite de unele institutii

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, ca va propune Comisiei Europene realocarea fondurilor europene care nu au fost absorbite de unele institutii, precizand ca o decizie in acest sens va trebui adoptata in maximum 2-3 luni. 

"Nu numai ca sustin, dar voi propune aceasta masura", a spus Orban. El a adaugat ca propunerea va fi in ideea de a transfera bani acolo unde pot fi cheltuiti.

"E clar ca pe anumite programe in momentul de fata nu vor putea fi cheltuiti nici pana in 2012", a spus Orban. Leonard Orban a adaugat ca trebuie evitate intarzierile si ca, oricum, si dupa ce va fi formulata aceasta solicitare la UE va dura cel putin trei luni pana la aprobarea acesteia.

"Dupa ce facem noi propunerea de relocare intre diferitele programe, aceasta propunere va trebui aprobata de Comisia Europeana, ceea ce presupune o perioada de minimum trei luni pentru aprobarea acestei masuri de relocare", a spus Orban.

El nu a putut preciza de la care ministere vor fi transferati bani, explicand ca este necesara o evaluare.

"Deocamdata trebuie sa facem o analiza foarte clara, detaliata, si in functie de asta vom vedea. Nu va dura mult, 2-3 luni maxim, pentru ca dupa aceea va fi prea tarziu. Dupa aceea nu vom mai putea sa facem acest transfer. Va trebui sa ne hotaram in doua-trei luni maxim", a spus el.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, la finalul unui seminar, ca a solicitat ca cel putin un miliard de euro din fondurile europene care n-au fost absorbite de alte ministere, printre care si cel al Muncii, sa fie cedat MDRT. 

#leonard orban, #fonduri europene, #comisia europeana , #stiri Leonard Orban