Actualitati Bloombiz (II) - 31 Mai 2006

Miercuri, 31 Mai 2006, ora 14:18
1074 citiri

Libra Bank se intereseaza de dorintele IMM-urilor * Vladescu vrea aprobarea Codului Fiscal in forma actuala * De la 1 iunie, cresc tarifele pe Litoral * Inca un premiu pentru Maserati Quattroporte * Impozitele pe locuinte vor fi majorate numai pentru cele cu suprafata mai mare de 150 mp * Portugalia introduce vize cu caracter temporar pentru imigrantiLibra Bank se intereseaza de dorintele IMM-urilor

Libra Bank a organizat recent conferinta cu tema "Dezvolta-ti afacerea! Noi te finantam", adresata Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) din Romania si avand ca scop principal discutii directe cu reprezentantii acestora, pentru a identifica atat nevoile de finantare, cat si asteptarile reciproce pe care bancherii si IMM-urile le au unii de la altii.

La eveniment au participat reprezentanti ai principalelor autoritati din domeniu, cu care Libra Bank a incheiat parteneriate si acorduri in scopul promovarii si sustinerii intreprinderilor mici si mijlocii: Aurel Saramet - presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Arnaud Laparade - Project Manager Fondul Romano - German si Ovidiu Nicolescu - presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

"Vrem ca Libra Bank sa raspunda nevoilor IMM-urilor din toate punctele de vedere, de aceea suntem receptivi si deschisi la a discuta fata in fata cu reprezentantii IMM-urilor, la sugestiile si recomandarile acestora", a declarat presedintele bancii, Axel Hummel.

La randul sau, vicepresedintele Libra Bank, Emil Bituleanu, a adaugat: "IMM-urile sunt firme in plina dezvoltare, iar reprezentantii lor nu au timpul necesar sa se blocheze in birocratie si proceduri complicate. De aceea Libra Bank ofera solutii simple si mai ales rapide, singura modalitate de a veni in intampinarea ritmului intens de activitate al unui IMM".

Vladescu vrea aprobarea Codului Fiscal in forma actuala

Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, ar dori ca Parlamentul sa aprobe Codul Fiscal, in forma propusa de minister.

"As vrea si poate sa sune caraghios, ii rog pe parlamentari sa lase Codul Fiscal asa cum este", a spus ministrul finantelor, intr-o dezbatere televizata. Ministrul finantelor a precizat ca in randul colegilor din Guvern "nu au existat opinii contrare sau solicitari de a se introduce anumite prevederi in codul fiscal".

A"Ministerul Finantelor are si incearca sa sustina un proiect al Guvernului, de dezvoltare a Romaniei, si sistemul de impozite si taxe este aliniat acestui tel. Piata de capital este una dintre componente si, in opinia noastra, in conditiile in care avem o taxa de 16 la suta pentru toate activitatile care aduc profit sau venit in Romania, aceasta taxa trebuie aplicata tuturor tipurilor de activitati care aduc profit sau venitA", a explicat Vladescu.

De la 1 iunie, cresc tarifele pe Litoral

De la 1 iunie turistii care isi vor petrece concediul pe litoralul romanesc al Marii Negre vor plati tarife de cazare cu 20 la suta mai mari.

O camera dubla intr-un hotel de doua stele va costa intre 65 si 75 de lei, in vreme ce pentru confortul de trei stele se vor plati cel putin 85 de lei, fata de 75 cat a costat la deschiderea sezonului.

O camera intr-un hotel de patru stele va costa minim 145 de lei, in vreme ce pentru inchirierea unei garsoniere turistii vor trebui sa scoata din buzunare minim 90 de lei pe noapte, in functie de zona.

Intr-un studiu recent dat publicitatii de Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor este reliefat potentialul important de crestere al turismului romanesc, anticipandu-se ca pana in 2016 tara noastra va ajunge pe locul al patrulea ca ritm de crestere in acest domeniu.

Inca un premiu pentru Maserati Quattroporte

Berlina de lux Maserati Quattroporte si-a completat colectia de premii cu inca o recunoastere internationala a valorii sale.

Prestigioasa publicatie "Robb Report" din Statele Unite ale Americii a desemnat nava-amiral a marcii Maserati drept "Best of the Best 2006", evaluand-o ca fiind cea mai avansata expresie a berlinelor de inalta clasa.

Specialistii publicatiei au apreciat excelenta modului in care Quattroporte ofera performantele si placerea de a conduce proprii modelelor supersport, dar in confortul unui sedan de lux.

Designul caroseriei si al interiorului, calitatea si finetea materialelor au reprezentat, de asemenea, factori determinanti in acordarea titlului "Best of the Best" berlinei Maserati Quattroporte.

Impozitele pe locuinte vor fi majorate numai pentru cele cu suprafata mai mare de 150 mp

Persoanele fizice nu vor plati, in 2007, impozite majorate pe locuinte, in cazul in care imobilele in care locuiesc au suprafata sub 150 de metri patrati, a dat asigurari ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, intr-o emisiune televizata.

"Impozitul platit in 2007 de persoane fizice va fi echivalent cu cel in 2006, daca locuinta in care stau are mai putin de 150 de metri. Deci acopera peste 90 la suta din totalul locuintelor inregistrate in mediul rural si in mediul urban", a spus Vladescu.

Ministrul considera ca nu este recomandat ca cineva sa isi faca o casa de 300 de metri patrati, care valoreaza la pretul pietei in acest moment in jur de 300.000 de euro, si pentru care se va plati un impozit anual de circa 10 milioane, care inseamna la cursul actual cam 300 de euro.

Totusi, acesta a apreciat ca pentru cineva care-si permite sa construiasca o casa de 300.000 de euro nu inseamna un capat de tara sa plateasca catre buget bani mai multi, care ulterior se duc la pensii, sanatate.

In ceea ce priveste sistemul de impozitare, ministrul finantelor a explicat ca se va tine cont de o limita a valorii pentru zona respectiva, de suprafata si ca nu va fi o suma fixa. "Aceeasi suprafata, intr-o zona sau alta, se impoziteaza diferit", a spus Vladescu, subliniind ca pentru casele de la tara vor fi cote aferente acestei zone.

Portugalia introduce vize cu caracter temporar pentru imigranti

Guvernul portughez a anuntat marti ca va introduce vize cu caracter temporar pentru imigrantii provenind din tari din afara Uniunii Europene care doresc sa lucreze in Portugalia, transmit agentiile internationale de presa.

"Strainii pot veni in Portugalia legal in cautare de lucru si angajatorii pot contracta forta de munca straina care intra legal pe teritoriul portughez", a declarat ministrul de interne Antonio Costa, in cursul unei conferinte de presa.

Pentru obtinerea unei vize de rezidenta temporara in Portugalia, o persoana trebuie sa fie initial inregistrata la o agentie portugheza specializata in recrutarea fortei de munca, iar aceasta sa-si manifeste interesul pentru contractarea ei.

Proiectul de lege va fi supus aprobarii parlamentului si va intra in vigoare in 2007.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei