Grupul Uniqa va oferi actionarilor minoritari de la Agras un pret de 0,38 lei pentru retragere

Joi, 25 Iunie 2009, ora 13:27
1063 citiri
Grupul Uniqa va oferi actionarilor minoritari de la Agras un pret de 0,38 lei pentru retragere

Grupul Uniqa urmeaza sa plateasca actionarilor minoritari de la Agras Asigurari (ASA) un pret de 0,38 lei pentru fiecare titlu detinut, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat procedura de delistare si retragere a actionarilor minoritari, relateaza NewsIn.

Potrivit legislatiei, un actionar care ajunge sa controleze mai mult de 95% dintr-o societate, in urma unei oferte publice de preluare, poate cere actionarilor minoritari sa se retraga din companie, platindu-le un pret echitabil.

Asiguratorul austriac Uniqa si-a majorat detinerea la Agras pana la 96,3%, dupa ce a derulat in perioada 24 martie - 21 aprilie o oferta publica de preluare, care i-a permis astfel sa ceara delistarea companiei.

Intermediarul procedurii de delistare este Raiffeisen Capital & Investmnet. De asemenea, actionarul majoritar al Agras va deschide un cont bancar la Libra Bank in favoarea actionarilor care nu vor incasa contravaloarea actiunilor detinute.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002 este detinuta de compania Uniqa Asigurari (fosta Unita), controlata de grupul austriac Uniqa din 3 noiembrie 2008, cand a fost finalizata tranzactia de preluare de la Vienna Insurance Group.

Compania are o valoare de piata de 10,86 milioane lei (2,57 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,3170 lei/actiune stabilita in sedinta bursiera din 5 iunie.

Actiunile companiei se tranzactionau la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ASA. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, # actiuni, # societate, # CNVM , #stiri Libra Bank