Libra Bank introduce din februarie o retea proprie de POS-uri

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 11:08
1117 citiri
Libra Bank introduce din februarie o retea proprie de POS-uri

Libra Bank a anuntat ca din luna februarie va crea o retea proprie de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS), care va facilita plata cumparaturilor prin intermediul cardurilor bancare de catre clienti.

Implementarea proiectului este realizata in parteneriat cu procesatorul de carduri Provus Service Provider SA, potrivit comunicatului bancii.

In dezvoltarea retelei si a facilitatilor oferite, Libra Bank are in vedere segmentele sale principale de piata - profesiile liberale si IMM-urile.

Reteaua POS a Libra Bank va permite posesorilor de carduri Visa si MasterCard, indiferent de banca emitenta, sa aiba acces la fondurile proprii, iar comerciantii vor putea sa opereze tranzactii, sa tipareasca rapoarte la schimbul de tura si chitante, sa mentina inventare si sa deconteze tranzactiile zilei.

Libra Bank este certificata de Visa si MasterCard sa ofere servicii de acceptare a cardurilor la terminalele electronice de transfer de fonduri la puncte de vanzare (EFTPOS). Sistemul EFTPOS permite tranzactii cu SmartCard-uri (carduri prevazute cu cip) si carduri standard (cu citire a benzii magnetice) si efectueaza autorizarea online a tranzactiei, prin linie telefonica sau conexiune GPRS.
 

#banca, # card, # credit, # POS , #stiri Libra Bank