Dezvaluiri in premiera despre Hitler. Video

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 14:49
2223 citiri
Dezvaluiri in premiera despre Hitler. Video

"Jurnalul Rosenberg," scris de unul dintre oamenii de incredere ai lui Adolf Hitler, Alfred Rosenberg, a fost descoperit dupa zeci de ani de cautari.

Alfred Rosenberg, unul dintre oamenii de incredere ai lui Adolf Hitler si un membru marcant al Partidului Nazist, a fost unul dintre initiatorii planului de exterminare a evreilor, informeaza CNN.

Rosenberg a fost condamnat pentru crime de razboi si executat in 1946.

Fragmente din jurnalul sau, care contineau dezvaluiri din interiorul Partidului Nazist, dar si teorii personale despre superioritatea rasiala, au fost folosite la proces, insa acestea au disparut ulterior.

La aproape 70 de ani de la disparitie, Guvernul SUA, cu ajutorul Muzeului Holocaustului, a gasit 400 de pagini din jurnal, care contin noi informatii despre cel de-al treilea Reich.

Unele dintre pagini sunt scrise pe hartie cu antetul Partidului Nazist si il mentioneaza adesea pe Fuhrer. Rosenberg vorbeste despre conflicte intre liderii nazisti, cu Heinrich Himmler si Joseph Goebbels, sefii de propaganda, isi disputau reputatia de omul cel mai aproape de Hitler.

Rosenberg a scris si despre planurile de a fura bunuri de arta si culturale din intreaga Europa.

Henry Mayer, de la Muzeul Holocaustului din SUA, care a cautat jurnalul timp de 17 ani, spera ca paginile vor aduce noi informatii despre acea perioada.

"Ar fi un nou martor care descrie evenimentele care au avut loc in acea perioada", a declarat acesta.

Autoritatile au demarat o investigatie pentru a afla cum au ajuns paginile jurnalului in posesia unui profesor din Buffalo, New York.

#jurnal Rosenberg, #secrete Hitler, #descoperire istorica jurnal, #Adolf Hitler nazist , #Cariera