Succesul si fericirea sunt doua lucuri total diferite

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 12:16
2818 citiri
Succesul si fericirea sunt doua lucuri total diferite

Opreste-te pentru un minut si evalueaza-ti succesul, apoi ia in calcul criteriile cu ajutorul carora l-ai masurat. Unii se uita la contul din banca, altii deschid dulapul cu haine de colectie, se raporteaza la titlurile obtinute sau la relatiile cu ceilalti.

Sunt acestia oameni realizati? Probabil. Au initiat afaceri profitabile, sunt bine vazuti in industria in care activeaza, au relatii solide cu oameni importanti si o vitrina plina de trofee.

Pe de alta parte, unii dintre ei nu au avut timp sa isi termine studiile, nu au pastrat legatura cu prietenii buni de altadata, nu au o relatie stabila si nu isi gasesc linistea sufleteasca. Este posibil ca, din perspectiva unor oameni, sa nu fie atat de realizati.

Tocmai de aceea, succesul este un termen relativ si depinde de optica fiecaruia dintre noi.

La un anumit punct, fara sa fim superficiali, intelegem ca ceea ce ne dorim cu adevarat este fericirea. Succesul are legatura cu realizarile de pe plan financiar, pozitia sociala si reputatia profesionala, dar implinirea nu se poate obtine intotdeauna prin aceste obiective traditionale.

Societatea a ajuns la concluzia ca bunurile materiale si faima ne vor aduce fericirea, dar, in realitate, acestea nu au neaparat o legatura directa. De aceea, termenul de "succes" a devenit foarte vag si este prezentat frecvent in atat de multe contexte, incat si-a pierdut considerabil din insemnatate.

Adevarul este ca oamenii pleaca de la ideea ca acele bunuri ii vor face sa se simta fericiti si muncesc zi si noapte sperand sa atinga sentimentul mult dorit.

Citeste continuarea pe RisCo.ro.

#succes cariera , #Cariera