Accesoriile handmade: Creativitatea te scoate din criza

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 19:10
5845 citiri
Accesoriile handmade: Creativitatea te scoate din criza

O afacere cu obiecte lucrate manual poate constitui un mod eficient de a-ti suplimenta veniturile, iar accesoriile handmade sunt potrivite pentru orice tinuta! Margele colorate, brose sau cercei, toate pot constitui o solutie pentru personalizarea si celei mai banale tinute.

Business 24 a adunat pentru tine ce trebuie sa stii despre accesoriile handmade.

Obiectele handmade pot fi usor de confectionat de catre orice persoana cu suficienta imaginatie si rabdare. Fie ca preferi margelele, cerceii sau brosele, sau vrei sa creezi genti, curele sau masti, materia prima este usor de gasit.

Cat te costa sa creezi margele si cercei

Materia prima pentru confectionarea unor astfel de accesorii este foarte diversa: de la margele din nisip sau sticla la pietre semipretioase sau margele din fimo. Combinatiile de culori si materialele folosite pot face din aceste accesorii adevarate obiecte de arta.

Materia prima poate fi achizitionata de pe site-uri specializate in vanzarea en-gros de margelute si alte obiecte necesare confectionarii accesoriilor. Margele sunt disponibile in diverse forme, culori si materiale. Poti opta pentru sticla, cristal, nisip, plastic, pietre semipretioase, lemn sau perle naturale.

Margelele au preturi cuprinse intre 1,60 si 5 lei in functie de dimensiuni si material utilizat, ele fiind vandute fie la seturi de 5 ori 10 bucati.

Un alt material utilizat la confectionarea margelelor este fimo, un tip de plastilina care poate fi modelata in forma dorita si apoi uscata la temperaturi de 110-130 grade Celsius. Dupa uscare suprafata poate fi colorata sau lacuita.

Daca alegi sa lucrezi cu Fimo sau argila este bine sa folosesti machete. Acestea pot fi confectionate tot din fimo sau argila. In acest fel ti se usureaza nespus munca si accesoriile obtinute sunt mult mai uniforme. Fimo se vinde la pachete de 56 de grame, iar pretul unui astfel de pachet este de 7 lei.

Pentru margele vei mai avea nevoie de ata cerata si inchizatoare. Pentru 5 metri de ata colorata vei plati intre 1,5 si 5 lei, iar pentru inchizatoare intre 2-10 lei.

Site-ul sau blogul? Ce alegi pentru promovarea produselor?

Desi cel mai utilizat mod pentru vanzarea de produse este website-ul personal, blogul se preteaza mai bine pe ceea ce reprezinta handmade-ul. Fiecare produs are o poveste, iar acesta este ceea ce va duce la vanzare. Blogul permite prezentarea fiecarei povesti, alaturi de caracteristicilor tehnice ale prodului: dimensiuni, materiale folosite, pretul, modul de intretinere.

O alta optiune sunt conturile pe site-uri ca Breslo.com, Etsy.com, specializate in promovarea obiectelor lucrate manual. Aici poti avea propriul magazin virtual si poti avea siguranta ca cei care acceseaza aceste adrese sunt clienti care apreciaza obiectele lucrate manual. Pe aceste site-uri insa trebuie sa iti asiguri vizibilitatea. Trebuie sa te asiguri ca vizitatorii vor vedea produsele tale si pentru aceasta trebuie sa adaugi zilnic produse noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#accesorii handmade, #afacere accesorii handmade, #pret accesorii handmade, #materie prima accesorii handmade , #Fashion