Adrian Boana, London Tailors, despre stilul barbatului roman: Suntem pe drumul cel bun!

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 00:00
5078 citiri
Adrian Boana, London Tailors, despre stilul barbatului roman: Suntem pe drumul cel bun!
Foto: London Tailors

Haina il face pe om, iar in cazul stofelor englezesti nici ca se putea gasi un citat mai bun. Adrian Boana, omul aflat in spatele brandului London Tailors, pregateste lansarea noii colectii toamna/iarna si face o scurta radiografie a segmentului fashion masculin din Romania.

"Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem destul de mult de parcurs", apreciaza reprezentantul London Tailors, intr-un interviu acordat Business24, privind cu ochiul avizat al creatorului de produse exclusiviste in industria modei.

"Romanii se imbraca prost!" - Cat de real este verdictul pe care, de ani buni, vedetele si creatorii de moda din tara noastra il dau constant?

Si in cazul acesta, ca in multe altele, depinde unde anume te uiti. Sau mai bine zis, la cine anume. In ultimii ani, am remarcat din ce in ce mai multi barbati care sunt atenti la ce poarta, cum si cand imbraca o anumita tinuta.

Sigur ca vedem unele diferente, daca incercam sa facem o evaluare analizand mai multe persoane, insa trebuie sa tinem cont si de puterea de cumparare. As spune ca suntem pe drumul cel bun, dar mai avem destul de mult de parcurs.

Care sunt categoriile profesionale din care se constituie majoritatea clientelei London Tailors?

Clientii nostri sunt foarte diversi. Lucram pentru oameni activi in mediul de business, antreprenori, barbati cu profesii liberale, dar si pentru tineri aflati la inceput de cariera sau pentru cei care au nevoie de tinute pentru ocazii speciale. Ne mandrim ca sunt oameni atenti la detalii, pretentiosi si orientati spre valoarea produsului.

Ce personaje cunoscute din Romania au calcat pragul atelierelor London Tailors pentru a solicita un costum pe comanda? Dintre VIP-urile din Romania, pe cine ti-ai dori sa imbraci si de cine te-ai feri?

In cei 5 ani de cand avem disponibil serviciul de "Made to Measure" ne-au vizitat diferite personalitati. Desigur, relatia fiind una personala, pastram confidentialitatea in ceea ce priveste clientii nostri.

Nu facem insa diferente intre VIP-uri si restul clientilor, pentru ca noi oferim fiecarui client cele mai bune produse si ne asiguram ca este multumit de serviciile noastre. Pentru noi, toti clientii sunt VIP.

In ultimul an si jumatate, retailerii din zona de fashion au raportat o crestere a vanzarilor. Care este situatia in segmentul haute-couture si care sunt rezultatele obtinute de London Tailors in ultimele sezoane?

London Tailors a crescut cu doua cifre anul trecut si credem ca va confirma si pentru anul 2016 acest trend de crestere.

Experientele Cerruti si Ramsey, ca si proiectul London Tailors, te-au ajutat sa ai o imagine mai clara asupra pietei premium fashion din Romania. Cum a depasit aceasta criza financiara si care sunt prognozele pentru viitorul apropiat?

Au fost cativa ani destul de dificili. Cred ca firmele care au pastrat nivelul de calitate au iesit intarite din criza. Daca nu cobori standardele, nu faci compromisuri din cauza dificultatilor financiare si oferi clientilor aceeasi calitate a produselor si serviciilor, le vei castiga increderea si fidelitatea.

Iar, pe termen lung, aceste lucruri sunt esentiale. Estimam cresteri pentru urmatorii doi ani, dar avem destul de mult de recuperat fata de vanzarile care sunt pe acest segment in Europa.

Conceptul de shop "all in one", in care poti alege atat costumul potrivit, cat si accesoriile pentru crearea unei tinute elegante, a creat o serie de colaborari intre London Tailors si diversi furnizori. Cum decurg acestea si ce noi furnizori au aparut in magazinele London Tailors?

London Tailors este un concept total look, sau one stop shop. Asta inseamna ca oferim clientului posibilitatea de a cumpara de la noi toate accesoriile si produsele de care are nevoie pentru o tinuta impecabila, tinand cont, desigur, de nevoile si de bugetul sau.

Avem aproximativ aceiasi parteneri cu care am inceput, cu mici schimbari. Lucram in general cu manufacturi sau producatori nisati pentru aproape toate produsele pe care le oferim.

Incercam, si noi credem ca si reusim, sa fim diferiti, de aici apare si nevoia parteneriatelor cu astfel de colaboratori.

#moda masculina Romania, #London Tailor, #industria modei, #Adrian Boana , #Fashion