Alexandru Ciucu: Lady vs. Gentleman 2013, o noua provocare

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 00:00
5023 citiri
Alexandru Ciucu: Lady vs. Gentleman 2013, o noua provocare
Foto: rtv.net

Designerul Alexandru Ciucu va lansa colectia mixta "Lady vs Gentleman 2013" inspirata de Coco Chanel, prima sa colectie dedicata si publicului feminin. Este foarte probabil ca vor mai urma si alte colectii de dama, a declarat acesta, intr-un interviu acordat Business24.

Piesa de rezistenta a colectiei este fracul feminin, o creatie ce poarta numele creatoarei de moda Coco Chanel, insa nici costumele business nu se lasa mai prejos.

Toate tinutele pentru 2013 se inspira intr-o oarecare masura din hainele barbatesti, dar capata o alura speciala prin "parfumul" feminin pe care il poarte fiecare.

"Colectia de dama se imparte (...) in doua directii, Business si Ceremony, cu tematica cromatica asemanatoare cu cea masculina. Stofele sunt din lana S'140, materiale similare cu cele pe care le folosim si la costumele barbatesti", a explicat acesta.

Despre reinventarea sa ca artist, despre legatura pe care o simte intre Coco Chanel si familia sa, dar si modul in care trebuie sa se imbrace femeia de afaceri in 2013 vorbeste designerul, intr-un interviu acordat Business24.

Cum s-a hotarat Alexandru Ciucu, recunoscut pentru colectiile sale exclusiv barbatesti, sa realizeze o colectie mixta?

Cred ca orice artist simte nevoia la un moment dat de o provocare, de ceva nou, de o reinventare. Pentru mine aceasta colectie de dama reprezinta o viziune a femeii moderne, a femeii de succes care isi petrece mare parte din timp la birou.

Este modul meu de a aprecia, complimenta si sprijini o femeie de cariera, care stie ca prestanta, intr-o lume a barbatilor - cum este cea de business - este de cele mai multe ori decisiva.

Colectia de costume pentru femei pe care o propun are si o categorie numita Ceremony unde am recreat piese clasice masculine - ca smokingul si fracul - innobilandu-le cu un suav "parfum" de femeie.

Este acesta un prim pas catre noi colectii feminine, in continuare?

Este foarte probabil ca vor mai urma si alte colectii de dama. Cred insa ca asta depinde de succesul pe care il vor avea aceste creatii in randul femeilor, si daca ele vor agrea stilul propus de mine.

Sunt insa o fire optimista si am convingerea ca multora dintre ele le vor fi pe plac noutatile pe care le propun.

A fost Coco Chanel un model pentru cariera dumneavoastra?

De cand am "intalnit-o" pe Coco Chanel ca personalitate, prin intermediul cartilor, internetului sau cinematografiei, am avut mereu sentimentul ca are multe puncte in comun cu bunica mea, cea care a inceput aceasta meserie in familia noastra, in 1939.

Pot spune deci ca intr-un fel sau altul, in sufletul meu Coco Chanel face parte din familie. De altfel, la mine in atelier in camera cu tablouri, fotografia lui Coco este in zona cu pozele de familie.

M-a fascinat la ea, modul revolutionar in care a recreat moda feminina, intrata pana la aparitia ei intr-un con de umbra. Ea nu a creat doar haine, a creat un stil vestimentar si un stil de viata pe care l-a reinventat, adaptandu-l mereu la perioadele importante ale istoriei moderne.

Ce va contine aceasta colectie si cand vor putea doamnele si domnii sa isi achizitioneze noile tinute create de dumneavoastra?

Colectia Lady vs Gentleman 2013 se imparte in doua categorii distincte si evidente: costume barbatesti si costume de dama.

Fiecare dintre cele doua categorii are mai multe directii astfel: colectia barbateasca abordeaza zona Relax cu tinute de vara, in, bumbac, culori vii, Business unde gasim lana, casmir si mohair pe doua culori predominante gri perlat si albastru bleumarin, si Ceremony unde culoarea predominanta este negru, dar am propus si bleumarin, maro inchis si bordeaux.

Colectia de dama se imparte doar in doua directii, Business si Ceremony, cu tematica cromatica asemanatoare cu cea masculina. Stofele sunt din lana S'140, materiale similare cu cele pe care le folosim si la costumele barbatesti.

Toate propunerile acestei colectii sunt unicat, urmand ca fiecarui client sau clienta sa ii facem modelul pe care l-a ales, pe propriile masuri.

Care este piesa de rezistenta a colectiei?

Fracul feminin consider ca este piesa de rezistenta a colectiei de dama si poate chiar a intregii colectii.

Am dat cate un nume fiecarei tinute, cele de barbati numindu-se dupa cate un oras celebru, ales in functie de tipicul costumului - de exemplu New York pentru un costum business, Las Vegas pentru unul de ceremonie sau Saint Tropez pentru Relax.

Costumele de dama poarta prenume ale unor fashion icon-uri sau al unor celebre artiste de la Hollywood, asa cum este si acest frac feminin restilizat care se numeste chiar Coco.

Cum trebuie sa se imbrace, in viziunea lui Alexandru Ciucu, femeia din mediul de business in primavara anului 2013?

Decent, dar provocator, clasic dar chic, simplu dar cochet.

Care sunt accesoriile must-have pentru femeia de afaceri?

Pantofii, ceasul si esarfa.

#Alexandru Ciucu designer, #Alexandru Ciucu colectie, #Alexandru Ciucu Lady Gentleman, #Alexandru Ciucu interviu , #Fashion