Cu ce te imbraci anul acesta? Designerii romani promit marea schimbare

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00
3743 citiri
Cu ce te imbraci anul acesta? Designerii romani promit marea schimbare
Agnes Toma

Anul acesta se accentueaza tendinta femeii spre clasic si sofisticat. In orice situatie ai fi, hainele fine si rafinate, ce seamana cu cele purtate de actrite in anii '60, sunt un "must-have". Asadar renunta la jeansi si vezi ce ti-au pregatit cei mai tari designeri romani.

"Couture 2012", colectia cu care si-a inceput anul Agnes Toma, este ultra sofisticata si eleganta, realizata intr-un stil neoclasic.

Colectia are si o tema - "Este luxul o necessitate?" - si pune la mare pret formele epurate, detaliile fine si proportiile feminine.

"Da, luxul este o necesitate in in masura in care reprezinta aspiratia naturala a omului spre evolutie", spune creatoarea.

Tesaturile rafinate si naturale intaresc ideea de lux si confera substanta fiecarei piese in parte: matase naturala, stofa ultra-fina de lina cu matase, stofa groasa de lana si casmir cu grafisme personalizate, brocart fin cu elemente discrete vegetale sau structuri geometrice in contrast de mat lucios, satin duchesse din matase, organza naturala cu aspect mat sau lucios, blana ecologica in accente, tafta de matase cu imprimeu floral stilizat si catifea de matase naturala.

O femeie asemanatoare este si cea a lui Catalin Botezatu. Acesta a lansat recent colectia Haute Couture "Tarina". Rochiile lui Botezatu sunt brodate manual si se poarta cu paltoane elegante si scurte de blana. Creatiile sunt incarcate si sunt realizate din brocarduri si material scumpe, in ton cu opulenta si exclusivismul vestimentatiilor Rusiei tariste.

Pentru noua sa linie Haute Couture, Catalin Botezatu a folosit cea mai noua tehnologie de paiete, iar coafura modelelor, in ton cu stilul Rusiei tariste, a fost asigurata de echipa Laurent Tourette, iar machiajul de catre Mirela Vescan.

Irina Schrotter mizeaza pe casmir, matase, piele si satin pentru anul acesta, elemente de baza in ultima sa colectie - "Lost in Translation". Creatoarea a preferat tonurile de gri si crem si finisajele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moda 2012, #fashion 2012, #creatori moda, #colectie botezatu 2012, #colectie agnes toma 2012, #colectie irina schrotter 2012 , #Fashion