Descopera cele mai interesante ceasuri de la Baselworld 2016

Sambata, 19 Martie 2016, ora 00:00
4206 citiri
Descopera cele mai interesante ceasuri de la Baselworld 2016
Foto: MCT Watches

Cel mai mare show mondial dedicat orologeriei de inalta clasa, Baselworld, aduce pe scena, in editia de anul acesta, cateva piese remarcabile, pe care merita cel putin sa le sorbi din priviri.

Trei modele de ceasuri extrem de complexe se anunta a fi vedetele show-ului, dupa cum remarca World Tempus, fiecare dintre acestea ducand ideea de arta mecanica cu un pas mai departe.

Astronomia Sky - Jacob&Co

Jacob&Co iese in evidenta cu un ceas cu miscare de calendar sideral, destinat masurarii timpului in care Pamantul efectueaza o rotatie completa.

Foto: Jacobandco

Pana acum orologierii companiei au exersat pe calendare siderale destinate masurarii rotatiei Terrei in jurul propriei axe sau in jurul Soarelui, dar de aceasta data tourbillonul gravitational este alcatuit din trei axe marcand atat rotatia zi/noapte, cea anuala, ca si pe cea a Lunii in jurul Pamantului.

Coordonand-si miscarile celor trei axe, tourbillonul ceasului Astronomia Sky se roteste la fiecare 5 minute lasand privitorul sa admire un balet celest executat cu cea mai mare acuratete.

Sub mecanism, un cadran celest marcheaza trecerea unui an intreg, aratandu-ti scurgerea lunilor si intrarea intr-un semn zodiacal diferit, marcajele fiind realizate din aur de 18 karate.

S210- MCT

Cunoscuti pentru cadranele marcate cu cifre mari, orologierii de la Manufacture Contemporaine du Temps au reeditat modelul S210 intr-o serie limitata, cu un design mult mai atractiv, in doua versiuni diferite.

Foto: MCT Watches

Doar 25 de piese din fiecare versiune sunt disponibile, noul S210 remarcandu-se printr-un mecanism cu complicatii multiple, care includ nu mai putin de 654 de componente prinse in miscari bine coordonate, dar si prin eleganta designului care foloseste nuante de gri-antracit si champagne pantru a face distinctia intre cele doua versiuni ale ceasului.

Functiile ceasului sunt intretinute de un mecanism MCT S2.0 mecanic, cu microrotor din aur de 18 K si cu o rezerva de energie de 40 de ore.

Monsieur - Chanel

Chanel a facut in sfarsit primul pas in lumea ceasurilor masculine, iar Monsieur se anunta o adevarata surpriza pentru sexul puternic.

Foto: High Snobiety

Accesoriul imbratiseaza un stil clasic, cu doua variante de carcasa, din aur bej si alb. Anul acesta, doar 300 de exemplare ale ceasului vor fi puse in vanzare, impartite pe jumatate intre cele doua modele Monsieur.

In ciuda aspectului sau mai putin sofisticat, Monsieur ascunde la interior un mecanism Caliber 1.

Ora este evidentiata in partea de jos a ceasului, minutarul este fixat spre ora 12, iar secundarul a fost amplasat in centrul cadranului.

Vreme de 5 ani, orologierii casei Chanel au muncit pentru a realiza un mecanism complex, dar care sa imbratiseze o forma atat de simpla si eleganta. In plus, o intoarcere completa a mecanismului asigura o rezerva de energie de 72 de ore.

#ceasuri cu complicatii, #expozitie Baselworld, #ceasuri lux, #ceas masculin Chanel , #Fashion