Dupa Facebook, moda la control: Cat valoreaza Estee Lauder sau Ralph Lauren

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 11:15
2564 citiri
Dupa Facebook, moda la control: Cat valoreaza Estee Lauder sau Ralph Lauren

Dupa listarea Facebook la bursa, a venit randul modei sa paseasca pe podium. Desi nu reusesc sa fie trendsettleri si in ceea ce priveste rezultatele financiare, moda ramane un domeniu profitabil.

Odata cu debutul New York Fashion Week pe 9 februarie, Fast Many a facut un top al celor mai bine cotate companii de imbracaminte, incaltaminte sau accesorii din lumea modei.

Estee Lauder, 22,67 miliarde de dolari

Dupa ce s-a situat pe pozitia 16 intr-un clasament S&P 500 privind companiile cu cele mai bune rezultate financiare in 2011, valoarea actiunilor companiei a crescut cu 37%.

In plus, la inceputul lunii februarie, pe seama rezultatelor anuale, actiunile au crescut cu alte 46 de procente, potrivit de CNBC..

Compania americana detine branduri ca Origins, Clinique, Bobbi Brown, Aveda, fiind furnizor de produse pentru Tommy Hilfinger, Donna Karan, Sean John and Coach si din iunie 2011 si pentru Ermenegildo Zegna.

Cota de piata a companiei este de 22,67 miliarde de dolari.

Nordstrom, 10,37 miliarde de dolari

"Pentru o investitie pe termen lung, nu exista o alegere mai buna decat Nordstrom. Deja au cei mai buni parteneri de afaceri si abia acum incep sa isi organizeze departamentele, ceea ce inseamna ca rezultatele abia de acum incep sa se vada", este de parere Patty Edwards, specialist Fast Money.

Compania cu sediul in Seattle detine retailerul de discounturi Norstrom Rack si Jeffrey Boutique, la care se adauga parteneriate cu branduri importante din industria fashion in materie de imbracaminte, incaltaminte, cosmetice sau accesorii.

Valoarea de piata a companiei Nordstrom este estimata la 10,37 miliarde de dolari.

PVH Corp, 5,17 milioane de dolari

Compania, cunoscuta cu numele de Phillips-Van Heuse detine branduri respectate in industria mondiala a modei precum: Calvin Klein, Geoffrey, Beene, DKNY, Tommy Hilfinger, Toe Baker sau Nautica.

Cota de piata a companiei americane este de 5,17 milioane de dolari.

Ralph Lauren, 14,18 milioane de dolari

"Cautati un brand cunoscut la nivel global, atunci sigur Ralph Lauren este raspunsul. Il gasesti in China, Europa, Africa de Sud, este peste tot in lume", a declarat Steve Grasso, analist Fast Money.

Ralph Lauren produce si vinde obiecte de imbracaminte si accesorii pentru barbati, femei si copii, precum si produse pentru locuita, cum ar fi vopsea, mobilier sau tapet.

Compania a ocupat pozitia 25 in clasamentul S&P 500 privind cele mai performante afaceri in 2011, valoarea actiunilor Lauren crescand cu 30%. Compania este cotata cu 14,18 milioane de dolari.

VF Corp, 14,34 miliarde de dolari

Producatorul brandurilor Wrangler Jeans, Timbarland si Vans, a obtinut rezultate financiare foarte bune in 2011.

Cu o crestere de 47% a valorii actiunilor, compania a ocupat pozitia a noua in clasamentul S&P 500. Compania valoreaza in prezent 14,34 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii fashion cota piata, #actiuni companii fashion, #ralph lauren cota piata, #estee lauder cota piata, #investitii companii moda , #Fashion