Haina de blana la intalniri de afaceri? Invata de la experti cum se poarta

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 00:00
10591 citiri
Haina de blana la intalniri de afaceri? Invata de la experti cum se poarta
Haina de blana in afaceri

Hainele de blana erau, pana nu demult, nelipsite din garderoba oricarei femei care se respecta. Ritmul de viata trepidant a dus la disparitia acestui obiect vestimentar luxos si senzual. Expertii te invata cum si de ce ar trebui sa porti o haina de blana la birou si la intalnirile de afaceri.

Imaginea personajului interpretat de Meryl Streep in filmul "Diavolul se imbraca de la Prada" este binecunoscuta tuturor femeilor. Cu eleganta si siguranta, femeia de afaceri isi etala hainele senzationale, asezonate din cand in cand cu o haina sau o etola de blana.

Din nefericire, aceasta imagine de businesswoman ni se pare potrivita doar in filme. Astazi, femeile exclud total blanurile atat din tinutele casual cat si din cele office.

"Oamenii nu mai sunt preocupati de o abordare a unei imagini mai sofisticate, cum ar fi cea a alaturarii unei confectii de blana unui taior business sau a unei esarfe din blana unui decolteu indraznet", a declarat pentru Business24 Anca Balan, designer vestimentar specializat pe haine si accesorii din blana.

Hainele de blana nu mai sunt imbracate nici in ocaziile speciale, cum ar fi: teatru, spectacole de balet sau opere, iesiri la restaurant. Motivul este faptul ca, de cele mai multe ori, ajungem in aceste locuri direct de la birou sau de la intalniri de afaceri.

Haina de blana si puterea de influenta

O femeie care poarta o haina de blana la o intalnire de afaceri va avea mult mai multa incredere in puterile proprii si o influenta crescuta asupra partenerilor , este de parere Anca Balan. Din pacate, designerul a observat ca doar cateva femei din mediul de afaceri, politic sau monden din Romania mai poarta cu eleganta haine de blana.

Designerul ne invata si un mic truc. Haina de blana trebuie dezbracata si lasata intamplator pe un scaun, ca si cum suntem obisnuite sa o purtam zilnic, iar valoarea ei nu este importanta pentru noi.

"Veti fi mirate sa constatati impactul asupra celor cu care va intalniti, care nu vor intelege ce fiinta fragila si plina de emotii se ascunde de fapt in dumneavoastra", mai spune Balan.

Daca v-a convins, trebuie sa stiti si cum sa alegeti o haina de blana, cum sa evitati sa fiti prea opulenta si, implicit, caraghioasa. Un astfel de articol trebuie sa se potriveasca cu persoana, tipul de activitate, locul si momentul in care este purtat. In plus, toate modelele trebuie sa fie adaptate varstei posesoarei.

Confectiile din piele si blana sunt potrivite si pentru mersul spre birou, cu bicicleta, motocicleta sau masina, mai spune Anca Balan. Acestea sunt usoare, tin cald si te ajuta sa nu transpiri.

De asemenea, un accesoriu, cum ar fi un fular din blana, poate fi purtat foarte strans in jurul gatului alaturi de un pardesiu sau chiar o jacheta de blue jeans. Acelasi fular, desfacut pe umeri, poate face furori alaturi de o rochie eleganta in cadrul unui eveniment de seara.

Haina de blana la barbati

Astazi, doar barbatii foarte curajosi continua sa-si comande mantouri sau veste din blana. Faptul ca sunt tratati ca excentrici, a facut ca doar cei care vor sa iasa in evidenta sa mai adopte acest stil.

Insa in ultimii trei-patru ani, a revenit si in acest segment moda accesoriilor de blana (gulere, caciuli) sau a captuselilor interioare a hainelor de iarna.

De la sute la zeci de mii de euro

In portofoliul Ancai Balan se gasesc atat fulare sau caciuli din blana de vulpe polara sau arginitie, care pornesc de la 100 de euro, cat si jachete din chinchilla, care depasesc 5.000 de euro.

O etola potrivita unei rochii de mireasa sau unei tinute de seara costa aproximativ 400 de euro, iar o vesta de blana combinata cu piele sau organza ajunge la 600 de euro.

Una dintre cele mai scumpe blanuri comercializate recent in lume este o haina lunga de samur, pentru care cumparatorul a scos din buzunar 40.000 de euro. Balan spune ca aceasta poate fi confectionata si in atelierele sale din Bucuresti. Asteapta doar clientul potrivit.

#haina blana, #accesoriu blana, #haina blana serviciu, #anca balan blana , #Fashion