Imitatii originale: Marile branduri de lux se dau in judecata

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 08:46
2567 citiri
Imitatii originale: Marile branduri de lux se dau in judecata
Gucci a dat in judecata Guess pentru copierea designului

Gucci si Guess ingroasa randurile producatorilor de lux care se judeca pe probleme de incalcare a brevetelor de design sau marca.

Cu toate ca Gucci a inaintat un proces impotriva Guess in 2009, cazul a ajuns la tribunal abia saptamana trecuta, conform Forbes.

Brandul italienesc detinut de conglomeratul francez PPR acuza Guess ca ar fi pus la cale "un plan masiv si complicat care are ca scop distrugerea celor mai cunoscute modele de design ale Gucci", conform avocatului companiei, Louis Ederer.

Mai exact, Guess ar fi imitat designul logo-ului "G" care apartine companiei Gucci, dispozitivul de blocare al gentilor si stilul de scriere folosit de Gucci. Compania Guess nu s-ar fi oprit aici si a copiat si modul de utilizare a culorilor din banner-ul Gucci: rosu si verde.

Marca italieneasca a cerut interzicerea unor produse Guess care valoreaza 221 milioane de dolari. Avocatul companiei a declarat ca exista aproximativ o mie de produse Guess al caror design ar fi fost copiat de la Gucci, chiar daca "majoritatea dintre acestea nu ar putea fi niciodata confundate cu Gucci.

Gucci si Guess nu sunt singurele companii de lux care se razboiesc pentru brevete de design si marci.

Cel mai recent conflict juridic este din aprilie 2011, cand Christian Louboutin a dat in judecata, insa a pierdut procedurile initiale, compania Yves Saint Laurent in legatura cu utilizarea talpilor rosii in fabricarea pantofilor cu toc cui.

Louboutin isi inregistrase aceasta marca in SUA, in 2008, si "este primul designer care a dezvoltat ideea de a avea talpi rosii la pantofii pentru femei", dupa cum a argumentat un avocat al companiei. Yves Saint Laurent a replicat ca Louboutin nu are monopol pe culori.

In urma cu sapte ani, Louis Vuitton a acuzat Dooney & Bourke ca i-a copiat o monograma de pe genti, insa a pierdut. Mai exact, literele de pe gentile multicolore DB ar fi fost identice cu cele de pe popularele genti Murakami, asemanarea inducandu-i pe consumatori in eroare.

#branduri lux, #producatori lux, #gucci guess preces, #yives saint laurent, #Louis Vuitton, #haine scumpe, #haine lux , #Fashion