Industria modei: Creatorii trebuie sa se apropie de producatori, pentru exploatarea pietei de mijloc

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 16:38
1826 citiri
Industria modei: Creatorii trebuie sa se apropie de producatori, pentru exploatarea pietei de mijloc

Este nevoie de o apropiere a tinerilor creatori de moda de marii producatori de confectii, deoarece numai in acest mod se poate ajunge la o exploatare eficienta a segmentului pietei de mijloc, acolo unde se inregistreaza cele mai multe vanzari din domeniu, a declarat vineri Elena Stoica, presedintele interimar al Asociatiei Confectionerilor din Romania (ACR), cu ocazia evenimentului expozitional de promovare, contractare si subcontractare 'FASHION PEEK'.

'Mentalitatea trebuie schimbata la creator, astfel incat acesta sa se indrepte catre marii producatori de confectii. La ora actuala, este nevoie de realizarea unor colectii pentru piata de mijloc, acolo unde se inregistreaza cele mai multe vanzari din domeniu. Creatorii si producatorii trebuie sa se reuneasca pentru a vedea care sunt exigentele pietei si care este rolul fiecaruia in aceasta ecuatie. Apropierea dintre cele doua categorii trebuie sa aiba loc inca din facultate, si aici doresc sa subliniez rolul institutiilor de invatamant superior din Iasi, Bucuresti, Cluj si Timisoara', a afirmat Elena Stoica.

Potrivit acesteia, in prezent exista o reticenta din partea lucratorilor romani de a se indrepta catre industria confectiilor.

'Adresez un indemn lucratorilor de a se indrepta catre industria confectiilor, deoarece aici sunt disponibile numeroase locuri de munca, platite la un nivel normal. Totodata, avem nevoie de sustenabilitate, respectiv de un cadru legislativ care sa ne permita sa ne desfasuram activitatea in bune conditii', a mai spus presedintele ACR.

Evenimentul 'FASHION PEEK' se afla la a doua editie si a reunit timp de doua zile, respectiv joi si vineri, la Bucuresti, peste 70 de mari producatori de confectii din Romania, producatori de fire si tesaturi din Italia si Turcia, alaturi de designeri tineri si consacrati, exportatori romani si importatori europeni, lanturi specializate de magazine dar si consultanti reputati in industria modei.

Expozitia a cuprins, totodata, si o serie de workshop-uri pe tema accesarii de fonduri in cadrul Programului 'Orizont 2020', oportunitati privind accesarea imediata de proiecte cu finantare europeana destinate colaborarii intre designeri si unitati de productie din intreg spatiul Uniunii Europene, in scopul crearii de colectii proprii competitive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moda Romania , #Fashion