Masculinitatea, la moda: Urmeaza tendintele

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
3045 citiri
Masculinitatea, la moda: Urmeaza tendintele

Noile tendinte in ceea ce priveste moda pentru barbati se concentreaza pe piese vestimentare care sa inspire putere si masculinitate. In sezonul urmator, culoarea oliv va fi in voga, alaturi de imprimeurile cu tendinte militare sau "animal fun", dar nu trebuie sa neglijati nici astrahanul, blana si hainele cu gluga.

Iata ce piese vestimentare nu ar trebui sa lipseasca din garderoba unui barbat bine imbracat in urmatorul sezon, potrivit The Guardian.

Haine blockbuster

Haina si costumul sunt piese centrale din garderoba unui barbat. Designerul american Alexander Wang sugereaza ca sunt la moda hainele vintage, cu gluga, inspirate de costumele astronautilor, in timp ce Burberry adauga si putina blana la hainele barbatilor, iar Kris Van Assche, impune un imprimeu militar pe scena modei masculine.

Piesele vestimentare din piele, merg la orice

In colectia Yves Saint Laurent, pielea a reprezentat un material recurent, care a conferit un aspect masculin si rebel jachetelor prezentate. De la curele de piele supradimensionate, la jachete din piele sau tricouri cu maneca lunga, sau manusi de piele, asortate la costume elegante, pielea reprezinta elementul central al colectiei pentru urmatorul sezon.

Tricotajele revin in voga

Puloverul tricotat redevine o piesa la moda. Burberry a lansat o colectie de pulovere pentru barbati, cu alura de bluze pentru golf.

De asemenea, tricourile Polo de la Prada au fost si ele realizate din tricot, in timp ce Dolce & Gabbana a utilizat tricotul pentru a crea pulovere largi, comode.

Imprimeurile "animal fun"

Pe langa imprimeul militar, cu aer serios, sezonul acesta se vor purta si motivele "animal fun". Astfel, Burberry a lansat pulovere pentru barbati cu imprimeuri cu meduze sau rechini, in timp ce Dior a preferat aplicatii "corbi" iar McQueen a adaugat ca imprimeu penajele colorate.

#moda masculina, #tendinte moda barbati, #piese vestimentare barbati , #Fashion