Obiectele personale ale lui Liz Taylor, vandute pentru 150 de milioane de dolari

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 16:10
1876 citiri
Obiectele personale ale lui Liz Taylor, vandute pentru 150 de milioane de dolari

Licitatia, de patru zile, cu obiectele lui Elizabeth Taylor - rochii si bijuterii purtate de aceasta in filme sau la evenimente importante din viata sa - s-a incheiat, cu incasari de peste 150 de milioane de dolari, o parte din suma urmand sa fie donata unei fundatii umanitare infiintate de actrita. Licitatia a intrecut asteptarile organizatorilor, casa Christie's.

Scenariul filmului "Vis de glorie/ The National Velvet" - primul lungmetraj de succes al lui Liz Taylor - a fost vandut pentru 170.000 de dolari, suma fiind de 50 de ori mai mare decat pretul de pornire. De asemenea, unul dintre colierele lui Taylor, cu o perla datand din secolul al XVI-lea, a fost vandut pentru suma de 11,8 milioane de dolari.

Presedintele casei Christie's, Marc Porter, a descris rezultatul licitatiei ca fiind "coplesitor, existand foarte multi doritori care s-au intrecut sa cumpere fiecare obiect".

O parte din suma stransa in urma licitatiei va fi donata Elizabeth Taylor AIDS Foundation, o fundatie care lupta contra maladiei SIDA, infiintata de actrita in 1991.

Elizabeth Taylor era cunoscuta pentru pasiunea sa pentru diamante. O parte dintre bijuteriile actritei au fost vedetele licitatiei, unde au mai fost scoase la vanzare rochii unicat, mobilier, scenarii si alte obiecte care au facut parte din viata starului hollywoodian.

Alte aproximativ 1.000 de obiecte ce au apartinut actritei vor fi vandute exclusiv online, pana sambata seara.

Cele mai frumoase rochii ale actritei Elizabeth Taylor, dintre care unele au intrat in legenda, au fost vandute miercuri seara, la licitatia organizata de casa Christie's la New York, pentru o suma totala de peste 2,6 milioane de dolari.

Licitatia de miercuri nu a starnit, insa, atata pasiune si febrilitate asa cum s-a intamplat marti seara, cand au fost scoase la vanzare legendarele bijuterii ale actritei, ce au fost vandute in cele din urma pentru suma totala de 115,9 milioane de dolari si au doborat mai multe recorduri de pret.

Taylor si-a castigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensata cu doua premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966), ea a fost clasata, in 1999, de American Film Institute, pe pozitia a saptea in topul 100 al celor mai mari actrite din toate timpurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obiecte personale liz taylor, #filme elizabeth taylor, #elizabeth taylor actrita, #diamante elizabeth taylor , #Fashion