Pantofi de lux, ca la Milano, made in Romania. Afla cum ii gasesti

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
5439 citiri
Pantofi de lux, ca la Milano, made in Romania. Afla cum ii gasesti
Mihai Albu/ Sursa foto: Realitatea.net

Mihai Albu este doar unul dintre creatorii de pantofi cunoscuti in Romania, unde tot mai multe nume mari isi fac aparitia. Mihaela Glavan sau Coca Zoboloteanu sunt si ele branduri puternice pe taramurile mioritice, care iti ofera oricand incaltaminte de calitate, fara a fi nevoit sa mergi la shopping in alte tari.

Spre deosebire de industria fashion de imbracaminte, unde s-au facut cunoscute multe nume autohtone, cand vine vorba de incaltaminte, singurul la care ne putem gandi este Mihai Albu. Insa lista de designer romani cunoscuti in acest domeniu este mult mai generoasa.

Mihai Albu

Dupa ce a creat o pereche de pantofi de dama cu talpa de 30 de centimetri, Mihai Albu a aparut in presa din toata lumea. Aceasta extravaganta i-a adus un loc in Cartea Recordurilor.

Albu este architect la origine si s-a apucat de designul de pantofi imediat dupa revolutie. Acesta a colaborat cu cei mai cunoscuti designeri vestimentari din Romania, cum ar fi Catalin Botezatu, Rita Muresan sau Liza Panait. Creatiile sale pot fi gasite in magazinele care ii poarta numele.

Matei Corvin

Corvin mai este numit si "regele pantofilor" si pe buna dreptate. Acesta lucreaza si pana la doua saptamani la o pereche de pantofi, nu ii face niciodata in serie si uraste comercialul. Drept urmare, la acest designer nu vei ajunge decat daca cunosti pe cineva care il cunoaste. Nu are magazine si nici site.

Mihaela Glavan

Cele doua branduri Mihaela Glavan sunt unele dintre cele mai cunoscute din Romania: Sepala by Mihaela Glavan si RSM. Cel de-al doilea este dedicat barbatilor, iar, in plus, Glavan are si o linie de pantofi speciali pentru mirese.

Designerul a realizat prima pereche de pantofi in 2003, iar trei ani mai tarziu isi prezenta prima colectie dedicata sezonului toamna-iarna.

Coca Zoboloteanu

Initial, Coca Zoboloteanu trebuia sa se faca stomatolog, insa, dupa terminarea facultatii, pasiunea arzatoare pentru designul de pantofi nu a mai putut fi stavilita. Acest lucru se intampla in anul 2008, iar Coca a avut-o alaturi pe Diana Bobar, designer vestimentar. Acestea s-au sustinut reciproc, iar, dupa cateva aparitii in presa, Zoboloteanu a devenit unul dintre cei mai apreciati designer de pantofi.

O creatie de-a sa poate fi cumparata pentru preturi ce incep de la 300 de lei din atelierul sau din Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mihai albu pantofi, #designeri pantofi, #coca zoboloteanu, #matei corvin, #mihaela glavan , #Fashion