Racoreste-ti casa cu sisteme de ultima ora

Sambata, 05 Mai 2012, ora 00:00
2780 citiri
Racoreste-ti casa cu sisteme de ultima ora

Controleaza temperatura din casa ta, atat vara, cat si iarna, cu sisteme de ultima ora care iti racoresc sau iti incalzesc, dupa caz, pardoseala.

Incalzirea prin pardoseala reprezinta ultima moda in materie de design interior, deoarece elimina din locuinta caloriferele inestetice, in schimbul confortului pe care il ofera pardoseala calda.

Asadar, daca ai de gand sa iti renovezi locuinta, trebuie sa ai in vedere ca nu doar culoarea peretilor si mobilierul fac diferenta dintre o casa obisnuita si una de lux. Chiar daca o astfel de modalitate de incalzire a locuintei este mai costisitoare decat cea clasica, calitatea superioara si confortul sunt evidente.

In plus, sistemul poate fi folosit in dublu sens: atat pentru incalzire in timpul iernii, cat si pentru racire vara.

Cum functioneaza? Inlocuiesti clasicele calorifere si tevi cu racordurile la vedere cu un sistem termic incorporat in pardoseala. Trebuie sa stii ca poti alege dintre doua variante de sistem: cu conducte prin care este recirculat un agent termic furnizat de o centrala termica sau cu cablu electric, situatie in care sistemul poate fi alimentat numai cu energie electrica.

Specialistii magazinului online de solutii termice, www.solutii-eco.ro, recomanda prima varianta, cea pe baza de conducte prin care circula agent termic, pentru ca sistemul poate fi folosit si pentru racire.

Vara pot fi racite suprafetele, eliminand disconfortul provocat de aparatul de aer conditionat. In plus, sistemul este mult mai versatil in ceea ce priveste sursa de energie. Este compatibil cu centralele pe gaz, centrale electrice, centrale ce folosesc biomasa (peleti, lemne, bricheti), pompa de caldura sau panourile solare. Aceasta inseamna ca poti obtine o economie mult mai mare la cheltuielile cu incalzirea si in acelasi timp adopta un stil de viata ecologic.

Sistemul de incalzire prin pardoseala nu distruge parchetul

Nu esti conditionat la alegerea materialelor pentru pardoseli, pentru ca sistemul, oricare dintre cele doua variante, poate fi instalat sub gresie, pardoseala din lemn, sau orice alta combinatie de materiale.

Eficienta acestuia consta in faptul ca distribuirea curentilor calzi se face pe toata suprafata camerei, caldura fiind distribuita de jos in sus, spre deosebire de sistemele clasice de incalzire cu radiatoare, unde aerul circula, datorita curentilor formati intre zonele calde si cele reci ale incaperii.

Temperatura in incapere poate fi reglata cu 2 grade mai jos decat intr-o camera similara incalzita cu radiatoare clasice. Adaugand utilizarea unei centrale in condensatie cu functionare la temperaturi joase, se obtine o eficienta foarte buna a sistemului. Cu o distributie uniforma a caldurii in incapere, asiguram un mediu mai confortabil si mai placut.

Multe persoane evita incalzirea in pardoseala crezand mitul ca astfel vor inhala praf si vor dezvolta alergii. "Datorita transferului termic foarte mic prin intermediul fenomenului de convectie, incalzirea prin pardoseala nu antreneaza praful si alergenii", explica Alexandru Vasilescu, reprezentant Solutii Eco.

Toate materialele folosite sunt moderne si garanteaza o durata de viata mare, fara interventii. Producatorii sustin ca durata de viata a acestor sisteme este de cel putin 100 de ani.

#incalzire pardoseala, #beneficii incalzire pardoseala, #cum functioneaza incalzirea pardoseala , #Fashion