Silvana Berciu: Un start corect in moda este extrem de important in viata copilului

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
21027 citiri
Silvana Berciu: Un start corect in moda este extrem de important in viata copilului
Copii si moda

Silvana Berciu este cunoscuta ca fiind printre primii oameni de afaceri din Romania care s-au aventurat in domeniul hainelor de lux pentru copii. Dupa succesul afacerilor de familie prin care a introdus apa Evian si alte produse high-end in tara, Berciu a deschis boutique-ului online www.oggy.ro, in 2009, si magazinul "Anastasia and The Funky Twins", in centrul Capitalei. Scopul sau este sa redefineasca moda in randul celor mici.

In timp ce aproape toate magazinele de lux sunt afectate de situatia economica precara, segmentul de haine high-end pentru copii este infloritor. Se pare ca parintii din clasa de sus nu se uita la bani cand vine vorba de aspectul copiilor, insa Silvana Berciu crede ca hainele de lux sunt mai mult decat o fita.

"Filosofia clientilor nostri este ca un start corect in moda este la fel de important ca oricare alt inceput in dezvoltarea copilului", explica aceasta.

Ce potential credeti ca are piata de haine de lux pentru copii in Romania? Cat de dispusi sunt parintii sa acorde sume importante de bani pentru astfel de produse?

Piata hainelor de lux din Romania ramane in continuare un teren cu mult potential investitional. Exista, cu siguranta un target de clienti, carora ne adresam si noi, dispus sa investeasca sume importante de bani, filosofia lor fiind ca un start corect in moda este la fel de important ca oricare alt inceput in dezvoltarea copilului. Pretul hainelor reflecta calitatea materialelor si tendintele actuale.

Cand si cum ati deschis primul magazine de haine de lux pentru copii si cum a evoluat afacerea?

Bunsiness-ul a inceput cu un boutique online - www.oggy.ro - in septembrie 2009. Apoi, in martie 2010 am hotarat lansarea unui magazin fizic datorita faptului ca am devenit reprezentanti exclusivi ai brand-ului Bonpoint in Romania, iar deschiderea unei locatii a fost principala conditie din partea francezilor. Am ales o locatie centrala, Str. Benjamin Franklin, nr. 9, sub numele "Anastasia and The Funky Twins".

Care este cel mai ieftin si cel mai scump produs din magazin? Care sunt cele mai populare trei produse?

Din magazin o pereche de sosete de la Falke poate fi cumparata cu 21 lei, iar preturile pot ajunge pana la 2496,99 lei, atat costand o haina din blana de iepure Bonpoint.

Cele mai cumparate produse sunt rochiile din bumbac pentru fetitele cu varste cuprinse intre 2 si 14 ani, care costa 425,99 lei. De asemenea, este foarte popular un model de cizme din piele, la pretul de 751,99 lei. Se cumpara foarte bine si T-short-ul cu maneca lunga din bumbac, unisex, pentru copii intre 2 si 16 ani, produs care costa 243,99 lei.

Ce volum de vanzari ati avut anul acesta si ce estimari aveti pentru 2012?

Anul acesta am inregistrat vanzari de 65.000 lei, iar pentru 2012 estimam o crestere de 30%.

Ce asteptari aveti pentru vanzarile de sarbatori? Ce oferte speciale aveti pentru aceasta perioada?

Ne asteptam in aceasta perioada a lunii decembrie la o crestere a rulajului de marfa cu 50% fata de o luna normala, dar datorita faptului ca este totodata perioada de discount-uri din preajma sarbatorilor ne va aduce o crestere a volumului de vanzari de 30% fata de o perioada normala a anului.

In perioada sarbatorilor de iarna, oferim clientilor promotii cu discount-uri intre 20% - 50% in functie de brand. Aceste promotii sunt valabile si in cazul magazinului online - www.oggy.ro.

De asemenea, functionam si cu un outlet situat in str. Polona nr. 4, in care colectiile trecute pot fi achizitionate cu un discount intre 50%-70%, pe parcursul intregului an.

Cum arata profilul clientului magazinului dvs.? De ce sunt interesati acestia: sa fie copilul in pas cu moda, de brand, de calitatea produsului etc?

Clientii magazinului nostru au venituri mari si de aceea decizia de cumparare este sensibila la calitate si stil pentru cei mici, asa cum se intampla si in cazul in care investesc in garderoba lor.

#haine copii lux, #haine copii scumpe, #moda copii, #anastasia and the funcky twins, #silvan aberciu , #Fashion