Singurele 3 trucuri care te ajuta sa te imbraci eficient pentru succes

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 13:40
7855 citiri
Singurele 3 trucuri care te ajuta sa te imbraci eficient pentru succes

Succesul in afaceri depinde, in mare masura, si de modul in care te imbraci. Afla care sunt singurele trucuri recomandate de stilisti si oameni de stiinta, care sa te ajute sa iti alegi cea mai potrivita tinuta de business.

"Felul in care arati nu te face bun sau rau. Totusi, oamenii te judeca dupa aspect, inclusiv dupa felul in care te imbraci", spune Darlene Price, presedinta WellSaid Inc..

Cand te bucuri de averea si prestigiul unui antreprenor ca Mark Zuckerberg, tinuta conteaza mai putin. Dupa cum probabil ai observat, omul de afaceri poarta de mai bine de 3 ani doar tricouri gri, hanorace negre si blugi. Daca, insa, nu esti inca atat de influent, intelept ar fi sa acorzi mare atentie felului in care iti alegi tinutele pentru birou.

Uite care sunt singurele 3 trucuri care te ajuta sa nu gresesti atunci cand te imbraci pentru succes:

1. Alege tinute formale

O tinuta formala iti stimuleaza gandirea analitica si iti imbunatateste capacitatea de concentrarea, potrivit unui studiu publicat de Sage Journals.

"Acest fel de a se imbraca ii face pe oameni sa se simta mai puternici. In consecinta, ii stimuleaza sa gandeasca intr-un mod mai abstract, la un nivel mai inalt. Starea de spirit li se poate imbunatati, de asemenea, atunci cand se vor simti bine si vor avea convingerea ca arata asa cum trebuie", a precizat Michael Slepian, co-autor al studiului.

Tinuta formala implica purtarea unui un costum conventional de culoare inchisa, cu camasa alba, bleumarin sau gri si cravata. Preferabile sunt, intotdeauna, costumele facute la comanda, pentru ca iti stau mai bine si iti confirma statutul de manager prosper.

2. Poarta pantofi eleganti, de buna calitate

Sunt inca destui oameni - inclusiv in mediul de afaceri - care considera ca femeile sunt mai atente la detalii decat barbatii. E un stereotip pe care il poti sparge usor, doar acordand mai multa atentie unor elemente din tinuta ta.

Poarta astfel de pantofi din piele naturala care sa arate ca scosi din cutie si le vei demonstra tuturor nu doar ca esti minutios, ci si ca ai gusturi vestimentare rafinate.

Alege-ti cu grija pantofii, nu doar ca sa impresionezi, la birou, ci si ca sa iti asiguri succesul in business. Stilista americana Audrey Beulac spune ca a consiliat mai multi oameni de afaceri din Statele Unite pentru care pantofii sunt piesele centrale ale tinutei de business.

"Am clienti care isi adapteaza, pe loc, strategia de negociere, in functie de tipul pantofilor pe care ii poarta clientii. Atat de multe considera acei oameni de afaceri ca pot afla despre ceilalti, doar privindu-le incaltarile", spune Beulac.

3. Foloseste doar accesoriile premium

Jacci Jaye, una dintre stilistele preferate de bancherii si avocatii de pe Wall Street, considera ca ar trebui sa investesti, mai cu seama, in accesorii de buna calitate.

"Barbatii au tendinta de a-si admira unii altora ceasurile, atunci cand petrec ore in sir in sali de sedinte. Curelele si butonii sunt, de asemenea, accesorii care capteaza privirea. In consecinta, ar trebui sa fie intotdeauna noi si de cea mai buna calitate", spune stilista.

Ar fi preferabil, deci, sa ai doar un ceas sau doua, dar acestea sa fie premium, pentru a-si sublinia statutul.

Jacci Jaye mai spune, insa, ca nu pentru a le trezi invidia celorlalti ar trebui sa te imbraci in fiecare zi impecabil, la birou. Mai degraba ar trebui sa te gandesti ca:

"Oricand te-ai putea intalni, pe neasteptate, cu un partener sau cu un investitor pe care vrei sa il impresionezi. Si mai important ar fi faptul ca felul in care arati, ca manager, este emblematic pentru intreaga companie. Impresia pe care o lasi tu este cea pe care clientii si partenerii o vor avea despre intreaga afacere", apreciaza Jacci Jaye.

Sursa foto: Shutterstock

#tinuta afaceri, #pantofi business , #Fashion