Stii sa-ti alegi pantofii si poseta? Invata de la creatoarea Livia Tudor

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
7239 citiri
Stii sa-ti alegi pantofii si poseta? Invata de la creatoarea Livia Tudor
Office fashion

In cateva decenii, doamna Livia Tudor a incaltat majoritatea femeilor cunoscute din Romania. Directoare de mari companii si vedete precum Liana Stanciu sau Iuliana Marciuc ii trec pragul magazinului pentru a-si reinnoi colectia de incaltari si posete. Iata ce sfaturi are Livia Tudor pentru tine.

Doamna Tudor este o conservatoare care se ghideaza si in prezent dupa regula pe care fiecare dintre noi am auzit-o de la mama sau bunica noastra "pantofii si poseta trebuie sa fie de aceeasi culoare". Designerul considera ca doar femeile care nu-si permit financiar si creatorii de moda care vor sa lanseze tranduri inedite se abat de la aceasta regula.

"Daca ne uitam la Balul de la Opera, care a avut loc de curand, vedem ca acolo au fost prezente femei din lumea buna, care purtau rochii lungi si genti si pantofi de aceeasi culoare", spune Tudor.

Urmatoarea lege de aur este sa te uiti "cu adevarat" in oglinda. Pantofii si poseta trebuie sa ti se potriveasca si sa fie in ton cu hainele pe care le porti.

Ce culori se poarta in aceasta iarna

Chiar daca ti se pare o culoare dificil de purtat, doamna Tudor te sfatuieste ca in aceasta iarna sa porti cizme si poseta albe.

De fapt, nu exista culori interzise, orice nuanta fiind potrivita, daca stii cu ce sa o asortezi. Spre exemplu, poti purta cizme, poseta si palton in diferite nuante de mov, culoare care se mai potriveste bine cu griul.

De asemenea, se completeaza intr-un mod fericit turcoazul cu verdele, gri cu maro, gri cu rosu si rosu cu negru.

Doar pantofi negri?

Ritmul alert care ne domina vietile determina chiar si cele mai pretentioase femei sa-si sufoce garderobele cu pantofi, cizme si posete negre. Motivul? Acestea merg la orice.

"Parerea mea despre femeile care poarta doar pantofi si posete negre este ca nu se respecta si ca nu realizeaza ca-si pierd din feminitate. Eu le consider pe aceste femei ca fiind simple", spune Livia Tudor.

Aceasi parere o are creatoarea si despre doamnele care poarta ceas la mana cand merg la o serata eleganta. Nu conteaza cat de fin si rafinat este acest accesoriu. Ceasul nu are ce cauta langa o rochie de seara.

Goana dupa branduri

Printre clientele doamne Tudor se numara femei de afaceri, femei bogate, vedete, artiste, actrite si designeri.

"Am printre cliente si doamne care se imbraca numai de afara si vin sa le repar genti Louis Vuitton. Le spun sa se duca la Louis Vuitton. Am o parere foarte proasta despre aceasta alergatura dupa branduri celebre", mai spune Tudor, adaugand ca nu a dorit sa-si puna numele nici macar pe cheita de la fermoarul gentilor pe care le creeaza.

Doamna Tudor considera ca produsele romanesti sunt mai apreciate in strainatate decat in Romania, compatrioatele noastre preferand sa-si cumpere genti si pantofi Channel, Dolce & Gabana sau Louis Vuitton.

"Acestea nici macar nu sunt placute din punct de vedere estetic, toata suprafata produsului fiind ocupata de numele firmei. Eu am o vorba: "numele prostilor pe toate gardurile"", glumeste Livia Tudor.

In plus, exista diferente de pret enorme intre produsele designerilor romani si cele de afara.

Spre exemplu, cea mai scumpa poseta din magazinul Liviei Tudor este realizata din piele de crocodil si costa 15 milioane de lei.

De asemenea, gasim si posete din blana naturala pentru pretul de 600 de lei,

In ceea ce priveste pantofii, cei mai costisitori sunt tot cei din piele exotica, o pereche de pantofi din piele de sarpe ajungand la 600-700 lei.

#moda birou, #moda femei afaceri, #tinuta birou, #reguli tinuta birou, #livia tudor , #Fashion