Tinuta la interviul de angajare: Asa da, asa nu

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 00:00
5741 citiri
Tinuta la interviul de angajare: Asa da, asa nu

Tinuta pe care o porti la un interviu poate contribui decisiv la hotararea angajatorului. Important este ca tinuta sa fie adecvata domeniului in care vrei sa lucrezi, putand opta atat pentru un look conservator, dar si unul profesionist.

Inainte de interviu, informeaza-te asupra dress-code-ului adoptat de angajatii locului de munca pe care il vizitezi. Ii va oferi un atuu in plus in fata competitorilor tai, intrucat vei dovedi interes pentru pozitia pentru care aplici. Tin cont insa ca tinuta la interviul de angajare trebuie sa inspire seriozitate si profesionalism, oricat de permisiv ar fi domeniul in care vrei sa aplici.

Iata cateva exmple de "asa da".

Deux piece-ul, obligatoriu pentru tinuta in mediu de afaceri

Daca optezi pentru un domeniu in care regulile sunt sticte iar tinuta obligatorie este cea de business cum ar fi: bancile, firmele de asigurari sau societatile de avocatura, nu vei da gres cu siguranta cu un costum. Indiferent ca alegi varinta cu fusta sau cu pantaloni, efectul va fi acelasi: seriozitate, eleganta si respect fata de angajator.

Pantofii, model clasic

Pantofii completeaza tinuta, si de aceea trebuie alesi in ton cu acesta. Optati pentru un model clasic, cu toc gros, cat mai simplu. Tocul nu trebuie sa fie foarte inalt, iar culoarea pantofilor nu trebuie sa iasa in evidenta.

Esarfa, un plus de feminitate

Pentru a personaliza chiar si o tinuta formala, de business, esarfa este o alegere mult mai inspirata decat bijuteriile. O esarfa din matase, cu un imprimeu, sau intr-o singura culoare poate fi o solutie inpirata si pentru cea mai banala tinuta. Atentie insa cand alegeti modelul, paleta de culori trebuie sa ramana sobra.

Geanta, modelul clasic nu da gres

Geanta pe care o iei cu tine la interviul de angajare trebuie sa fie cat mai simpla si mai office cu putiinta. Altfel, risti sa dai impresia ca ai iesit la o plimbare in oras, nu ca te-ai prezentat la un interviu pentru un job.

Accesorii, cat mai putine cu atat mai bine

Puteti opta pentru un ceas sau un colier elegant, insa colierele masive si inelele voluminoase trebuie evitate in tinuta pentru un interviu. Cand alegeti sa va asortati imbracamintea cu astfel de accesorii trebuie sa fiti atent si la culoare. Optati pentru culori neutre sau combinatii in bloc ale acestora. Rosul nu e pentru birou, nici galbenul, bleu-ul, auriul, argintiul, rozul sau alte tonuri pastelate.

Asa nu, la un interviu de angajare

Helanca, pentru barbati

Daca la femei, costumul este o optiune, pentru barbati este tinuta obligatori la un interviu de angajare. Bluzele trebuie evitate intrucat denota o lipsa de interes si seriozitate.

Hainele de piele, de evitat cu orice pret

Hainele de piele, fie ca ele vin sub fora unei jachete, sau pataloni nu fac parte din tinuta adecvata pentru un interviu de angajare.

Camasile colorate la barbati, nepotrivite pentru interviu

Barbatilor le sunt recomandate camasile albe si cravatele in culori deschise, dar sa evite modelele foarte aglomerate. Un alt aspect important este croiala hainelor. Acest aspect denota interesul si intelegerea dumneavoastra fata de detalii si respectarea regulilor, pe langa respectul fata de propria persoana si, implicit, fata de ceilalti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tinuta interviu angajare, #haine interviu angajare, #dress code interviu angajare, #accesorii interviu , #Fashion