Consilier de imagine: Indrazneste sa porti culori vesele la tinuta business

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 00:00
4490 citiri
Consilier de imagine: Indrazneste sa porti culori vesele la tinuta business
Foto: politico.com

Culorile vesele se potrivesc si tinutei de birou. Nu trebuie sa fie neaparat niste culori aprinse, daca nu indraznesti, anul acesta se poarta si nuantele pale.

Poti impresiona, insa, prin asocierea lor cu gust, spun specialistii.

Care sunt culorile care te fac sa radiezi in aceasta primavara, cum le asortezi, cum le integrezi intr-o tinuta business, explica Gabi Urda, consilier de imagine, pentru Business24.

"Hillary Clinton isi adora geanta cu forma clasica, insa intr-o culoare roz magenta pe care o poarta in cele mai formale contexte; ca sa nu mai amintesc de Christine Lagarde, sefa FMI, si gentile sale prune, bordo sau de esarfele sale verde menta, rosu cireasa, purpuriu", te incurajeaza specialistul.

Foto: Dazzling Blue/after5detroit.com

Care sunt culorile care ne pot face sa ne simtim mai bine, in aceasta primavara?

Culorile decretate a fi cele ale anului 2014 de catre Institutul Pantone sunt patru pasteluri delicate si sase nuante saturate. Asadar, o paleta coloristica echilibrata si foarte moderna.

Culorile ne influenteaza mai mult decat putem crede in viata de zi cu zi, dar si in deciziile de business. Iti pot ridica moralul, te pot ajuta in procesul persuasiv in cadrul unei negocieri, in functie de pigmentatie (culoarea tenului, ochilor si parului) culorile calde sau reci te infrumuseteaza sau iti cresc puterea de atractie fara de sexul opus: fata iti radiaza, cearcanele si imperfectiunile tenului sunt atenuate, trasaturile sunt mult mai bine conturate.

Se simtea in aer dorinta de lux, noblete, putere, asa a aparut Radiant Orchid, un mov cu tuse roz, culoarea anului 2014. Potrivita mai degraba roscatelor si tenurilor deschise, aceasta nuanta poate fi purtata in accente: bijuterii, posete, pantofi, esarfe.

Preferatele mele anul acesta sunt pastelurile, culorile diluate, extreme de placute privirii. Sigur veti gasi o nuanta potrivita tenului si temperamentului vostru.

Hemlock, un ton de verde, cu o tusa de cenusiu, care se va potriveste minunat ca fundal pentru multe alte tonuri saturate.

Paloma, acel gri prafos, extrem de versatil, teribil de chic pentru a fi purtat pe cont propriu sau in asociere cu alte culori. Este neutrul cel mai accesibil tuturor celor care se tem de tonuri aprinse.

Pe langa aceste doua nuante mai intalnim calma si calda Sand, culoarea dupa amiezelor fierbinti si a lutului uscat si seninul Placid Blue, un ton frumos ca cerul senin de vara.

Pentru exotism, caldura, pasiune, Pantone aduce in lumina nuanta piperului Cayenne, alaturi de optimistul galben Freesia, energicul portocaliu Celosia si tonul primavaratic de liliac Violet tulip.

Cea mai folosita culoare in colectiile 2014 este cea de albastru, Dazzling Blue. Eleganta, puternica, dificil de purtat in pete mari de culoare, insa extrem de provocatoare in asocieri cu nuantele pale de alb, griuri neutre, ba chiar rozuri pale.

Foto: Hemlock/welovefashions.com

Am putea realiza un top al celor mai vesele culori dintre culorile anului 2014?

Topul meu are ca referent bucuria si corolele florilor care acum se deschid catre soare. Cayenne, intre portocaliu si rosu corai, adauga exotism si caldura paletei coloristice.

Oricare ar fi alegerile notate de tendinte, sunt impuse nuantele usor de asortat, confortabile: neutrele, eventual pastelurile.

Garderoba fiecareia dintre noi impune versatilitate si continuitate, adica articole care pot fi purtate in multe combinatii, cu alte piese de baza, in diverse contexte si momente ale zilei. Astfel ca, nuantele tari ajung sa fie alese mai ales pentru hainele de eveniment.

Cu mentiunea ca vom investi intr-o piesa de culoare intensa, nu pentru ca este in tendine, ci pentru ca se potriveste pigmentatiei noastre, ne accentueaza frumusetea.

Pentru a reveni la barometrul coloristic al 2014: Soarele sigur va iesi odata cu galbenul de frezie, solar, insa fara a arde retina, ci proaspat, viu.

Apoi Celosia Orange, adica nuanta portocalie a unei plante decorative, numita popular creasta cocosului, cunoscuta mai ales in varianta sa grena. Si sa nu uitam Magenta Purple, o culoare extreme de intensa, plina de vitalitate si forta.

Toate nuantele enumerate sunt extrem de potrivite tenurilor putin atinse de razele soarelui, cat sa capete o tenta aramie, care va fi accentuata de purtarea culorilor mai sus enumerate.

Foto: Cayenne/blog.joannemercer.com

Cum le asortam pentru o tinuta eleganta, dar vesela, la birou?

Toate culorile diluate, pastelate, delicate pot fi folosite ca fundal, purtate de sine statatoare sau ca accente. Pentru investitii in piese clasice, alegeti piese de marochinarie in culori vesele, neutre sau intense, in functie de temperament si ritmul activitatilor zilnice.

Curele, genti, pantofi din piele de buna calitate, cu o linie moderna (toc mediu, bot ascutit), colorate intens - albastru, rosu-corai, galben frezie, portocaliu celosia - pe care le veti asocia cu tinute in culori neutre - paloma, placid blue, hemlock, sand.

Ani la randul aceste piese colorate isi vor gasi locul in garderoba voastra de business. Formalitatea lor tine de forma si de calitate, detalii, nu neaparat de culoare.

De multa vreme am iesit de sub tutela negrului sau neutrului in vestimentatia business.

Hillary Clinton isi adora geanta cu forma clasica, insa intr-o culoare roz magenta pe care o poarta in cele mai formale contexte, ca sa nu mai amintesc de Christine Lagarde, sefa FMI, si gentile sale prune, bordo sau de esarfele sale verde menta, rosu cireasa, purpuriu.

#culori primavara, #culori tinuta business, #cum asortezi culori, #Gabi Urda consultant imagine , #Femei de afaceri