Daniela Nane: O femeie se simte implinita prin familie, nu prin cariera

Sambata, 08 Martie 2014, ora 00:00
3403 citiri
Daniela Nane: O femeie se simte implinita prin familie, nu prin cariera
Foto: Daniela Nane si fiul sau, Codrin

Actrita Daniela Nane sustine ca rolul de mama este unul dintre cele mai frumoase din viata unei femei, chiar daca viata ei, spre exemplu, este plina de realizari profesionale.

In luna martie va fi prezenta in mai multe orase pentru a juca in fata spectatorilor, inclusiv pe 8 martie. Cu toate acestea, considera ca "o femeie se simte cu adevarat implinita prin familie, nu prin cariera, idiferent ce cariera ar avea".

"Poate ca as fi avut si mai multe realizari daca alocam mai mult timp pentru profesie, pentru pregatire, pentru proiecte suplimentare, dar ar fi insemnat sa iau din timpul dedicat copilului si n-am vrut asta. Ma bucur ca reusesc sa am o activitate bogata, alegand acele proiecte care sa-mi permita sa am si grija de copil", explica Daniela Nane, intr-un interviu acordat Business24.

Majoritatea doamnelor se gandesc ca o cariera inseamna implicit sacrificarea familiei. Dvs., insa, ati demonstrat contrariul. Care este secretul pentru a fi o femeie de succes, dar si o mamica fericita in acelasi timp?

Eu cred ca o femeie se simte cu adevarat implinita prin familie, nu prin cariera, indiferent ce cariera ar avea. Intotdeauna prioritatea mea numarul unu a fost copilul.

Poate ca as fi avut si mai multe realizari daca alocam mai mult timp pentru profesie, pentru pregatire, pentru proiecte suplimentare, dar ar fi insemnat sa iau din timpul dedicat copilului si n-am vrut asta. Ma bucur ca reusesc sa am o activitate bogata, alegand acele proiecte care sa-mi permita sa am si grija de copil.

Dintre toate rolurile pe care le-ati jucat de-a lungul carierei si vietii intregi, pe ce loc se afla rolul de mama - in topul celor mai dificile?

E un rol in firescul lucrurilor, sunt o mama ca toate mamele responsabile. Si orice mama se confrunta cu fel de fel de probleme, am trecut si noi prin multe.

Mi-am sustinut copilul de mic si m-am bucurat de fiecare realizare a lui, de fiecare descoperire sufleteasca sau bucurie.

Pe langa mama sunteti si actrita si ati infiintat chiar si o scoala de actorie pentru copii si adulti. Mai aveti si alte proiecte in desfasurare?

Tin de cinci ani cursuri de actorie pentru copii intre 6-17 ani, in grupe diferite, in functie de varsta, in care invata nu doar tehnici teatrale, ci si moduri de a se cunoaste mai bine, de a se intelege si de a reactiona cu incredere in sine, cu respect pentru toti cei din jur si fara sentimente de vina.

Repet la teatru acum o piesa frantuzeasca, in regia domnului Alexandru Darie si abia astept premiera, probabil ca la inceputul lunii viitoare. Joc la Bulandra "O scrisoare pierduta" si "Mamouret", am si doua productii proprii pe care le jucam la Grand Cinema&More din Baneasa Shopping City, "Black&White" si "O noapte furtunoasa", la care va pot invita pe 22 martie. (Detalii si bilete se gasesc aici)

Cum faceti fata tuturor acestor responsabilitati? Aveti vreo tehnica speciala? Se preda la cursul de actorie?

Cred ca ajuta intelegerea faptului ca fiecare are rostul lui pe Pamant si ca nimic nu se intampla fara voie divina. Atunci cand esti aliniat cu menirea ta pe lume, folosind talantul cu care te-a inzestrat Dumnezeu, ai si ajutor in tot ceea ce faci si ti se deschid drumurile in directia in care sa mergi.

Si tot ceea ce ai de facut este sa fii pregatit, sa-ti asculti intuitia si sa faci primul pas care ti se pare firesc in acea clipa. Sa inveti, sa-ti mentii mintea si inima deschise, sa-ti ajuti semenii, sa te bucuri cu recunostinta si sa treci cu noblete si acceptare peste tot ce e neplacut.

Cui este mai usor sa predai actoria: adultilor sau copiilor?

E mai usor cu adultii si cu copiii mari, pentru ca inteleg imediat conceptele si aplica mai usor. Pe cei mici ii abordez altfel, ei au nevoie de apreciere si incurajare pentru fiecare lucru pe care il fac, orice victorie, cat de mica, trebuie remarcata si laudata. Doar asa capata incredere si incep sa se deschida. Cu cei mici lucrez impreuna cu colega mea Ligia Tonita, specialista in actorie cu papusi si marionete.

Revenind la numeroasele dvs. activitati, luna martie va fi plina de deplasari si spectacole. Si totusi, cum v-ati propus sa faceti ca familia sa nu simta lipsa dumneavoastra?

Copilul merge la scoala dimineata, eu lucrez serile, asa incat ma straduiesc sa petrec acasa orele de pranz, ca sa stam cat mai mult impreuna. Iar din oras plec doar o zi la Slatina si una la Ploiesti, in martie. Si, fiind aproape, probabil ca voi pleca dimineata si ma voi intoarce noaptea, dupa spectacol.

Cum va veti petrece ziua de 8 martie? Cum va veti rasfata de ziua mamei si a femeii?

Pe 8 martie dimineata voi pleca spre Slatina, unde voi sustine un recital de muzica si poezie de dragoste, impreuna cu violoncelistul Adrian Naidin. Este un proiect la care tinem foarte mult si pe care ne bucuram sa-l oferim publicului din toata tara, iar in acest an vom merge si in alte localitati.

E o bucurie incredibila pentru noi sa vedem cum oamenii pleaca spre casele lor cu sufletul plin de emotie, de bucurie si de gratitudine pentru maretia creata de Dumnezeu pe Pamant.

Codrin si-a facut program cu cativa colegi, vor merge la karting, la film si pe urma la unul dintre ei acasa. Acum e mare, are aproape 14 ani si abia asteapta sa-si organizeze timpul si singur.

Cum alegeti de obicei sa va relaxati, sa va petreceti timpul liber?

Ma uit la vreun film cu copilul meu, iesim cu bicicletele sau mergem sa inotam. Avem putine week-enduri in care sa putem iesi din Bucuresti, pentru ca eu am spectacol, de multe ori.

Insa gasesc si timp pentru noi, intotdeauna, mai ales ca acum are tendinta sa petreaca din ce in ce mai putin timp cu mine, ca a crescut. Iar eu ma straduiesc sa dirijez fara sa pun prea multa presiune, ca sa depasim cat mai usor perioada adolescentei. E frumos sa fii mama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daniela Nane actrita, #femei succes, #Daniela Nane interviu , #Femei de afaceri