Fosta prezentatoare a Cerbului de Aur face coliere pentru Andreea Marin - Interviu B24

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 00:00
7092 citiri
Fosta prezentatoare a Cerbului de Aur face coliere pentru Andreea Marin - Interviu B24

Din pasiune s-a nascut un business. Colierele Sonja au devenit apreciate de stilisti si cunoscute in lumea vedetelor TV. Sonia Argint Ionescu este cunoscuta in lumea media ca prezentatoarea emisiunii de limba germana de la TVR si fosta prezentatoare a Festivalului Cerbul de Aur in 2004 si 2005.

Cu toate ca hobby-ul s-a transformat intr-un brand recunoscut, sufletul acesteia a ramas in televiziune, cariera pe care isi doreste sa o dezvolte.

Se declara o fana a culturii germane de la care a invatat ca dinamismul, harnicia si etica muncii reprezinta principalele caracteristici ale unui brand de succes. In afara de televiziune si bijuterii, Sonia Argint Ionescu iubeste calatoriile, muzica anilor '80 si sportul in aer liber impreuna cu familia.

Privind in urma la momentul in care ati devenit constienta ca sunteti atrasa de designul de bijuterie, cum au evoluat lucrurile de atunci?

Aceasta pasiune de a realiza coliere s-a declansat, fara sa exagerez, intr-o dimineata. Cred ca am visat ceva frumos si imediat cum m-am trezit am pus mana pe un sirag de perle si pe o bentita de matase gasita undeva pe jos, prin casa.

Le-am alaturat cumva, ca in transa, iar rezultatul a fost incredibil. Cel putin asa sustine sotul meu, prima persoana care a vazut ce am facut.

Le-am vandut mai intai in concept store-ul Idelier, au fost vazute de stilisti, apreciate si promovate. De atunci, colierele au devenit din ce in ce mai elaborate, am indraznit chiar incetul cu incetul sa abordez combinatii noi de culori, de care imi era teama.

Colierele dumneavoastra au culori indraznete. Cui se adreseaza acestea?

Femeia care le poarta este pasionata de astfel de bijuterii si stie sa le poarte. De obicei, clientele mele revin, cerandu-mi noi si noi culori.

Mai exista de asemenea cererile speciale - combinatii precise pentru anumite tinute si ocazii.

Mie imi plac la nebunie perlele de cultura pe care se regasesc in aproape toate modelele pe care le realizez.

De regula se spune ca artistii sunt fire boeme, in al caror atelier troneaza mai degraba haosul decat ordinea. Spatiul dumneavoastra de lucru cum arata?

O, da! Si la mine este un haos total! Pornesc cu o idee, pe care mi se intampla sa o abandonez pentru alta, care mi se pare mult mai interesanta. In acel moment, pe masa din fata mea se amesteca poate si 20 de feluri de margele.

Cum este perceputa bijuteria de autor in Romania? Care sunt plusurile si minusurile pietei in aceasta privinta?

Este din ce in ce mai apreciata de persoanele care doresc unicitate si calitate. Din pacate, minusul este dat de dificultatea de procurare a materialelor. Practic, de multe ori nu gasesc ceea ce am nevoie. Deasemenea, gasesti destul de greu persoane, care sa lucreze intr-un mod creativ.

Plusul cred ca il reprezinta inca preturile destul de accesibile in raport cu calitatea.

Credeti ca a fi creator de bijuterii poate deveni, in timp, o meserie din care sa obtineti si beneficii materiale substantiale?

Consider ca preturile la astfel de produse in Romania sunt corecte. Pretul in strainanate al unor produse, sa zicem similare, este de cel putin trei ori mai mare.

Aceasta activitate cu siguranta poate aduce profit in functie insa, de cat de mult doresc eu sa ma dezvolt.

Magazinul cu care colaborez in acest moment, Portobello, este extrem de potrivit. Pe langa un aspect de boutique englezesc, locatia este de exceptie, langa Ateneul Roman.

Colierele "by Sonja"-handmade jewelry sunt promovate constant in revistele fashion. Pe langa asta, cred ca cea mai buna promovare o reprezinta produsele in sine si clientele care le poarta.

Doamna Ionescu, ce vedete au cumparat creatiile dumneavoastra?

Vedeta care poarta constant colierele mele este Andreea Marin Banica, carei ii multumesc si pe aceasta cale.

Sunteti o femeie frumoasa, care pune accentul pe eleganta. Care este designerul dumneavoastra preferat?

Aici ar fi o lista foarte lunga. M-as referi acum la creatiile de seara ale lui Elie Saab. Sunt sublime!

Mi-ar placea sa port la un moment dat o rochie lunga din colectiile sale.

Doamna Ionescu, cu toate ca pasiunea pentru bijuterii s-a concretizat intr-un business de succes, colierele dumneavoastra fiind purtate de vedele din show-biz-ul romanesc, dumneavoastra ati ramas cu sufletul la televiziune. V-ati gandit vreodata sa renuntati la televiziune pentru bijuterii?

In ianuarie 2012 implinesc 12 ani de cand lucrez in TVR. Aceasta este activitatea cu care ma identific in prezent si sper sa ramana asa cativa ani buni.

Imi place foarte mult ceea ce fac si nu doresc sa renunt, cel putin deocamdata, la nici una dintre activitatile, care aduc bucurie sufletului meu. Imi doresc chiar mai multa prezenta in televiziune. Probabil ca in curand se va intampla o completare a activitatii mele, dar voi vorbi despre asta la momentul potrivit.

Viata mea in ultimii 7 ani a fost destul de tumultoasa. Am doi copii (Marc, de 7 ani si jumatate si Eric, de 6 ani) care pana acum au avut foarte multa nevoie de parintii lor.

Este unul dintre motivele pentru care nu am luat in calcul schimbarea locului de munca, chiar daca au existat propuneri. Niciuna nu a fost suficient de tentanta.

Imi reprosez ca nu am reusit sa citesc si sa calatoresc atat de mult pe cat mi-as fi dorit. Planuri sunt intotdeauna foarte multe. Sa dea Dumnezeu sa realizez macar jumatate din ceea ce imi doresc.

Care considerati ca sunt ingredientele de baza ale unui brand personal de succes?

Carisma, individualitate, bun gust, onestitate si consecventa!

Dinamismul, harnicia si etica muncii sunt o parte dintre caracteristicile pe care cred ca le-am invatat din educatia germana.

Deasemenea, eficienta si punctualitatea, dar si cunoasterea propriilor drepturi sunt alte trasaturi, care se regasesc in omul care am devenit.

Cine este Sonia Argint Ionescu in afara TVR-ului? Ce hobby-uri aveti, cum va relaxati in timpul liber?

Petrec mult timp impreuna cu familia mea minunata, iesim impreuna la film, in parc si chiar la sport. Sportul este de altfel una dintre principalele mele modalitati de relaxare. Ascult cu multa placere muzica anilor'80, citesc, calatoresc. Poti face atat de multe...timp sa avem!

Cand lucrezi in media, principala regula e sa te autoeduci si sa te informezi continuu. Ce carti cititi in timpul liber?

Evident, datorita educatiei de profil german, am citit si citesc in continuare si autori germani. Imi plac teribil biografiile (tocmai am terminat o carte despre povestile de dragoste ale celebrului arhitect Frank Lloyd Wright), romanele clasice, literatura hispanica, cea japoneza, si as putea continua.

Imi place sa invat din carti, sa ma transpun in situatiile respective, sa visez la locurile descrise in paginile acestora.

Doamna Ionescu, sunteti genul de persoana careia ii place sa-si planifice concediile sau va plac escapadele de moment? Care a fost vacanta preferata?

Da, sunt un control freak absolut in materie de concedii. De aceea, aceasta responsabilitate imi revine mie de fiecare data cand planificam o vacanta impreuna cu copiii sau pur si simplu o iesire romantica in doi.

Vacanta mea preferata a fost vara trecuta in sudul Frantei (Antibes).

Ce oras din strainatate credeti ca este mai aproape de personalitatea dumneavoastra?

Paris!

Daca ar fi sa traiti un an departe de Romania, cum ar arata anul dumneavoastra sabatic si unde l-ati petrece?

Cu siguranta nu intr-un singur loc. Probabil ca as calatori prin Franta si Anglia. Si poate as face doua plecari la New York- primavara si toamna.

Ne apropiem de trecerea dintre ani. In ce colt al tarii veti fi de anul nou?

Revelionul nu reprezinta pentru mine un moment atat de important. Important este sa fiu alaturi de copii si sot!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coliere sonja andreea marin banica, #sonia argint ionescu prezentatoare emisiune tvr, #prezentatoare cerbul de aur, #business sonia argint ionescu, #interviu sonia argint ionescu , #Femei de afaceri