Acidul hialuronic, revolutia din medicina estetica - Interviu Dr. Simona Brana, Allergan

Joi, 07 Februarie 2013, ora 13:15
3675 citiri
Acidul hialuronic, revolutia din medicina estetica - Interviu Dr. Simona Brana, Allergan

Tineretea si frumusetea sunt atuurile pentru care femeile sunt dispuse sa faca sacrificii considerabile. Din fericire, tehnologia moderna a alinat durerile si a inlocuit interventile chirurgicale complexe cu o metoda mai simpla si mai putin invaziva: injectia cu acid hialuronic.

Chiar daca pentru o perioada lunga, acest tratament a fost considerat un capriciu extravagant adresat celebritatilor de la Hollywood, Dr. Simona Brana, Business Unit Manager Allergan Medical Aesthetics, Ewopharma Romania, ne-a dezvaluit, in cadrul unui interviu Business24, cat de popular a devenit acest tratament estetic in Romania si care sunt beneficiile sale.

Allergan a adus acum patru ani in Romania celebrele produse cu destinatie estetica, gama Juvederm de substante de umplere pe baza de acid hialuronic. Cum au fost primite aceste solutii de infrumusetare pe piata romaneasca?

La momentul respectiv, existau pe piata din Romania si alte produse similare, dar "fenomenul reintineririi" fara interventie chirurgicala nu era foarte bine cunoscut de catre paciente si privit oarecum cu neincredere in rezultatul final, de catre medici.

Cat de receptivi sunt clientii din Romania in privinta acestor proceduri?

Aceste proceduri estetice sunt din ce in ce mai cautate de catre pacientii romani, atat femei, cat si barbati, in ultimul timp, in parte si datorita mediatizarii puternice pe diferite canale, cat si promovarii pe care si-o fac medicii pe website-urile cabinetelor lor sau prin intermediul publicatiilor glossy sau de specialitate.

Cum a evoluat cererea pentru aceste produse in cei patru ani?

Cererea este intr-o continua crestere, asa cum am mentionat si mai sus, si trebuie sa mai precizez ca, in tot acest timp, compania Allergan a venit an de an cu produse noi, in completarea gamei existente sau cu imbunatatiri la cea existenta, de exemplu, adaugarea de lidocaina in component substantelor de umplere pe baza de acid hialuronic, in scopul diminuarii durerii in timpul tratamentului.

Care sunt principalele avantaje ale acidului hialuronic in fata chirurgiei estetice?

Prinicipalul avantaj este tipul de interventie minim invaziva, adica este pur si simplu o injectie, cu un ac extrem de fin, care practic este aproape complet lipsita de durere. De asemenea, costul este foarte mult redus fata de o interventie chirurgicala. In ceea ce priveste riscurile interventiei, acestea se limiteaza la reactii adverse, de tipul roseata sau inflamatie la locul injectarii, care sunt temporare si complet reversibile.

Dar in fata produselor similare din oferta companiilor concurente?

Compania Allergan investeste sume considerabile in cercetare si dezvoltare, rezultatul fiind obtinerea unor produse de cea mai inalta calitate, produse prin tehnologii de ultima generatie, inalt purificate si stabilizate, ceea ce le face lipsite de riscuri majore si extrem de durabile in timp. De asemenea, compania Allergan vine cu produse si game de produse noi, si tot mai performante, in fiecare an.

Care sunt riscurile la care se supun pacientii unor astfel de proceduri?

Dupa cum am mentionat anterior, aceste riscuri sunt extrem de reduse, de tipul reactiilor adverse la anumite componente ale produselor, si care apar la persoane cu un grad de sensibilitate mai ridicat: durere minima in timpul injectarii, roseata si inflamare la locul injectarii. Toate aceste fenomene sunt temporare si complet reversibile fara nici un tratament, acestea disparand spontan in termen de cateva zile de la momentul tratamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#injectii acid hialuronic, #tratament acid hialuronic, #tratamente medicina estetica, #acid hialuronic Allergan , #Frumusete