Ai grija de imaginea companiei! Incepe cu tenul tau

Sambata, 24 Martie 2012, ora 00:00
2122 citiri
Ai grija de imaginea companiei! Incepe cu tenul tau

Ingrijeste-ti tenul la inceput de primavara prin tehnici cat mai performante, pentru ca tu esti, in primul rand, imaginea companiei tale. Incearca peelingul chimic, biorevitalizarea pielii sau tratamentele cu acid hialuronic care nu-ti ocupa mai mult timp de cat o pauza de pranz.

Pentru o femeie bussiness este foarte important sa arate impecabil, sustine Dr. Adriana Fratilescu, manager clinica Perfect Lines.

"In ochii celor din jur acest lucru este echivalent cu succesul personal. Trebuie sa para ca le face pe toate si ii ies de minune, de aceea este foarte important sa arate fresh, mai tanara, energica si sanatoasa. Toate aceste lucruri se reflecta mai ales la nivelul fetei si pielii noastre,de aceea este foarte important sa le intretinem la un nivel cat mai performant", te sfatuieste specialistul.

Venirea primaverii nu face decat sa scoata in evidenta cearcanele, tenul si mainile uscate, iar aceste efecte iti pot afecta serios imaginea. In plus, nu doar femeile isi fac probleme in acest sens: si barbatii au nevoie de prograne speciale.

Despre tratamentele "de primavara", cum sa scapi de urmele vizibila ale stresului si recomandari pentru revigorarea pielii vorbeste doctor Adriana Fratilescu, intr-un interviu acordat Business24.

Cum ne revigoram tenul la inceput de primavara

"Peelingul chimic este cel mai accesibil si eficient tratament antiaging. Prin capacitatea lui de exfoliere elimina celulele moarte de la suprafata pielii si ajuta procesul de regenerare. In functie de substantele folosite putem de asemenea sa ne bucuram de un efect de lifting dar si sa tratam probleme cum ar fi acneea, porii dilatati, petele hiperpigmentate, culoarea pamantie a cearcanelor.

Dar intotdeauna voi recomanda peelingurile iarna dar si primavara, cu specificatia ca atunci cand apare soarele pacientele trebuie sa foloseasca obligatoriu factor de protectie solara", sustine specialistul.

Daca nu ai la dispozitie o saptamana pentru a astepta recuperarea completa a tenului dupa tratamentul de peeling chimic, doctorul Fratilescu te linisteste: nu toate tipurile de peeling au perioada de recuperare de o saptamana.

"Practic, singurul peeling care ne pune probleme de acest gen este cel cu acid tricloracetic dar si acesta se poate practica in mai multe sedinte si la o concentratie mai mica, fapt ce duce la obtinerea aceluiasi rezultat dar cu mult mai putine neplaceri", spune ea.

Oricum, medicul spune ca poti apela la microdermabrazie care presupune o exfoliere mecanica a pielii mai mult au mai putin agresiva (se realizeaza cu particule de diamant de porozitati diferite), urmata de o dermoelectroporatie cu vitamine si acid hialuronic.

"BioSkin Regeneration este o terapie de ultima ora care produce regenerarea pielii din interior cu aplicatie mai ales in antiaging, tonifierea pielii, cicatrici postacnee sau de alta natura (noi sau vechi), vergeturi. Tratamentul nu este urmat de perioada de recuperare, se poate face atat vara cat si iarna si se poate aplica si in zonele sensibile si mai greu accesibile cum ar fi in jurul ochilor si in jurul buzelor", completaza acesta.

Mainile uscate sunt o alta problema cu care poti foarte usor sa te confrunti in aceasta perioada, insa combinatiile de peeling chimic si tratamente de biorevitalizare duc la rehidratarea pielii mainilor si la castigarea aspectului placut atat la atingere cat si la vedere.

"Biorevitalizarea pielii este un tratament modern pe baza de formule speciale de acid hialuronic care reface hidratarea pielii nostre si o ajuta sa se rideze mai tarziu. Este cunoscut faptul ca dupa 30 de ani organismul nostru pierde din acidul hialuronic din piele fapt ce duce la deteriorarea structurii si consistentei sale", sublineaza Adriana Fratilescu.

Cearcanele provocate de stres, mai vizibile odata cu intensificarea luminii soarelui

La nivelul ochilor pot aparea doua probleme: santurile si culoarea pamantie. In combinatie cu tratamentele locale trebuie pe cat este posibil sa ai grija de orele de odihna si sa respecti un regim de viata si un regim alimentar echilibrat.

Doctorul Fratilescu spune ca santurile pot fi estompate cu ajutorul acidului hialuronic care se injecteaza sub ele.

"Tratamentul este complet nedureros (se aplica crema de anestezie care prinde foarte bine pentru ca pielea este foarte subtire) si nu avem nevoie de recuperare, nu apar vanatai, este un tratament de pauza de pranz. Rezultatul este stabil in timp fiind garantat la 1un an, un an si jumatate. Pentru culoarea pamantie exista un peelig special care se aplica si care atenueaza culoarea urmat de un tratament pentru acasa", completeaza acesta.

Tehnicile de infrumusetare functioneaza si la barbati

"Exista un numar din ce in ce mai mare de barbati care se adreseaza clinicii.Tratamentele sunt asemanatoare dar cei mai multi nu au fost obisnuiti sa foloseasca creme de fata si nici sa-si ingrijeasca tenul.

Prin urmare, pentru ca nu acorda o atentie deosebita curatarii si hidratarii lui vin la cabinet mult mai tarziu decat femeile, atunci cand problemele sunt un pic mai grave si ii deranjeaza mult. Atunci eu trebuie sa gandesc programe mai laborioase. De asemenea, barbatii vor doar sa le atenuez ridurile cat sa para mai fresh pentru varsta pe care o au", sustine Adriana Fratilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reintinerire faciala, #ingrijire ten, #tehnologii minim invazive , #Frumusete