Ai renunta la ochelari pentru lentilele de contact?

Sambata, 09 Martie 2013, ora 00:00
6086 citiri
Ai renunta la ochelari pentru lentilele de contact?
Foto: holdregevision.com

Lentilele de contact fac socializarea mai usoara, elimina bariera impusa de ochelari lasand ochii liberi sa transmita mesajul direct, nemijlocit si chiar indulcit.

In plus, facem jogging, schiem, jucam tenis sau fotbal, inotam sau urcam pe munte, fara sa purtam ochelarul de vedere si totusi sa vedem bine.

Producatorii ne explica faptul ca ele nu ne fac niciun rau, iar expertii in frumusete ne recomanda sa le folosim pentru un aspect natural. Doctorii mentioneaza, insa, ca nu este cazul sa inlocuim ochelarii cu ele.

Singura conditie agreata de toti specialistii este sa te asiguri ca respecti regulile stricte de igiena locala si, de ce nu, sa "mergi la sigur" cu lentilele de unica folosinta.

Lentile vs. ochelari. Tu ce alegi?

"Lentilele de contact cu dioptrii sunt o alegere mai buna, confortabila atunci cand dorim sa fim naturali, liberi de ochelarul - util de altfel, dar nu strict necesar - purtat pe nas, dupa urechi", a declarat Monica Muntz, manager Lentile-Contact.com.

"Prin natura ocupatiei mele, cunosc medici cu varsta peste 40 de ani, care prefera sa poarte in cabinetul de examinare a pacientilor, lentile de contact multifocale in locul ochelarului si cu atat mai mult, cand intra pe terenul de tenis sau fotbal. Ma aflam in standul expozantilor la un congres de specialitate in Iasi, cand un domn Profesor, medic primar oftalmolog, mi-a cerut in mare graba sa ii aplic pe ochi lentile de contact multifocale, pentru ca 'fara ele nu intra in prezidiu la lucrarile congresului!'", completeaza aceasta.

De aceeasi parere este si make-up artist-ul Mirela Vescan: "Lentilele de contact sunt o alegere buna, comoda si practica, sunt un substitut bun al ochelarilor. Daca sunt respectate regulile de igiena si daca lentilele sunt de calitate ele sunt o solutie pe termen lung", a punctat aceasta pentru Business24.

"Personal mi-am placea sa port lentile de contact insa din punct de vedere tehnologic inca nu este posibil din cauza cilindrului", recunoaste esteticianul.

Lentilele ajuta la corectie

Sunt si cazuri speciale de corectie a vederii care se rezolva spectaculos cu lentile de contact, spune Monica Muntz.

"De exemplu, creierul uman suporta o diferenta oricat de mare de dioptrii intre cei doi ochi, doar in cazul corectiei cu lentile de contact, in timp ce cu ochelarul se poate corecta o diferenta de max 2,5 dioptrii intre cei doi ochi", explica managerul magazinului online de lentile de contact.

Efectele adverse ale lentilelor de contact

Foto: telegraph.co.uk

Doctorul Yolla Chouk, medic specialist O.R.L Centrul Medical MedLife Victoriei, insa, are cateva rezerve.

"Lentilele de contact nu pot inlocui ochelarii. Sunt de mare ajutor in unele cazuri dar acest lucru nu inseamna ca inlocuiesc o corectie cu ochelari. In ziua de astazi lentilele de contact au ajuns la un nivel de calitate inalt si au proprietati foarte avansate dar totusi raman un corp strain pentru ochi", a explicat aceasta.

In schimb, Monica Muntz priveste problema dintr-un alt unghi:

"Cum reusim sa ne adaptam sa purtam 'floricelele' metalice pe dinti, zi si noapte, luni de zile sau ani?", se intreaba aceasta. "Asadar, daca nu e natural sa porti lentile sau... proteza ortoptica inseamna ca ai nevoie de corectie si o accepti, pentru ca aspiri spre starea naturala!".

Potrivit doctorului, "utilizarea permanenta sau extinsa poate creste riscul aparitiei unor afectiuni greu de tratat, insa acest lucru nu intotdeauna depinde de calitatea lentilelor ci si de unele substante ce adera la suprafata lor sau de solutiile cu care se intretin aceste lentile. Din acest punct de vedere cele mai bune sunt cele de unica folosinta".

"Cu toate calitatile performante de transmisie de oxigen si continutul de apa totusi, nu sunt indeplinite acelasi conditii pe care le are ochiul liber. De aceea, este bine sa scoatem lentilele seara sau cand ajungem acasa. Sigur, trebuie mentinute si reguli stricte de igiena locala, pentru a se evita riscul de infectie", spune doamna doctor Yolla Chouk.

Ce parere ai de lentilele colorate?

Make-up artistul Mirela Vescan vorbeste despre lentilele colorate, dar si despre nuanta pe care trebuie sa o aiba ele pentru a arata frumos.

"Nu stiu insa daca sunt de acord si cu schimbarile radicale ale culorii irisului, de multe ori ochii par nefiresti, privirea devine ciudata si intraga fizionomie devine putin ciudata. Dintr-un anumit unghi se vad de parca ar fi un disc luminos. Se pot face lentile de vedere insa cu o usoara accentuare a unui pigment din iris, acelea sunt foarte frumoase si firesti", puncteaza Mirela Vescan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lentile contact efecte, #lentile versus ochelari, #pareri despre lentile contact , #Frumusete