Bronzul organic: Culoarea verii, inapoi pe pielea ta

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 00:00
2699 citiri
Bronzul organic: Culoarea verii, inapoi pe pielea ta
Foto: tobetanned.com

Bronzul organic ti-ar putea da culoare in aceste luni de iarna, cand soarele nu este prea puternic, mai ales daca ideea de solar nu te incanta. Teoretic, aceasta metoda pare cea mai sigura, insa doctorii si specialistii in frumusete au inca mici dubii in acest sens.

"Bronzarea cu DHA nu este o vopsire, ci o reactie a suprafetei pielii care are ca rezultat o colorare cu aspect de bronz a celulelor moarte de la suprafata epidermei. Inaintea sedintei de bronzare organica este obligatoriu ca pielea sa fie exfoliata. Recomand un peeling efectuat acasa cu o zi inainte de bronzarea organica", explica Georgiana Stancu, specialist in bronzul organic, de la salonul Tantastic.

Potrivit specialistului, sedinta dureaza 20 minute, din care 10 minute aplicarea si 10 minute uscarea. "Se va pulveriza lotiunea de bronzare organica pe intregul corp cu ajutorul unui pistol special, iar solutia pe baza de DHA va adera la piele instantaneu", completeaza aceasta.

Odata aplicata lotiunea, nu vei iesi din salon cu pielea umeda si nici nu iti vei pata hainele: dupa aplicare specialistul va folosi pistolul special pentru a usca lotiunea.

Efectul va fi vizibil in 10 ore de la pulverizare, principala conditie fiind sa nu faci dus in tot acest timp, astfel incat solutia sa actioneze pe piele si aceasta sa se inchida la culoare. Vei fi frumoasa timp de 7-10 zile dupa acest tratament, explica Georgiana Stancu.

"Intr-adevar el este indicat mai mult in anotimpul racoros pentru ca atunci pielea nu transpira asa de tare. Dar ca sa fim frumoase putem sa il folosim oricand si in orice moment", puncteaza ea.

Ce spun medicii si specialistii in beauty

In timp ce publicatia CSID descria acest tip de bronz drept unul sanatos, Anca Zbranca, medic dermatolog, declara pentru Gandul ca astfel de solutii autobronzante usuca pielea si ca le recomanda celor care apeleaza saptamanal la acest tip de bronzare sa foloseasca creme grase.

Nici Mirela Vescan, make-up artist, nu s-a aratat incantata de bronzul organic.

"Cuvantul 'organic' netezeste cararea spre achizitia sau folosirea unui produs. Personal nu am incredere in metodele actuale de bronzare alternativa. As dori sa stiu daca in cabinetele unde se fac astfel de proceduri, clientii primesc in scris garantia ca nu vor aparea efecte secundare nocive in urmatorii 12 ani", a declarat aceasta pentru Business24.

Parerile sunt impartite, tot ce iti ramane este sa decizi ce conteaza pentru tine si ce esti dispusa sa faci pentru o imagine impecabila in urmatoarea intalnire importanta, si nu numai.

#bronz organiz, #alternative bronz, #bronz iarna, #salon bronz organic , #Frumusete