Coafura, secretul imaginii tale in business

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 00:00
5896 citiri
Coafura, secretul imaginii tale in business

Coafura este un element important, ce completeaza o tinuta business si, desigur, imaginea ta de femeie puternica. Un bob, fie el cu breton sau fara, denota maximul de seriozitate, explica hairstylistul Cristi Pascu.

Aceasta imagine trebuie completata obligatoriu cu o atitudine pe masura, puncteaza specialistul.

In ceea ce priveste ritmul prezentei tale la coafor, doua ori pe saptamana este suficient: luni si vineri dimineata, pentru a fi aranjata atat in timpul saptamanii dar si in weekend. Desigur, teoria nu se aplica in cazul in care obisnuiesti sa faci sport zilnic.

Regulile pentru o coafura corecta in mediul business

Potrivit acestuia, prima si cea mai importanta regula este: intotdeauna un par curat. "Efectul de par gras, lucios, nu va fi apreciat de absolut nimeni in business si nici in alte domenii", spune acesta.

Mai apoi, decat un par cu prea mult volum mai bine tinut in coada. "In business exagerarile nu sunt permise", completeaza specialistul.

Tot in acest set de reguli se regaseste clar cea in care nu te poti prezenta cu o coafura extravaganta la prima intalnire de business. "Pastrati discretia si puneti pe primul plan ideile si comunicarea cu partenerul de afaceri", sfatuieste Cristi Pascu.

Acesta recunoaste ca putem avea un look mai indraznet daca deja avem o imagine puternica in business, deoarece se presupune ca partenerii si-au format deja o parere despre seriozitatea business-ului si a reprezentantului ei. Insa acest lucru vine in timp, spune expertul, dupa ce am demonstrat ca faptele primeaza in fata aspectului parului.

Coafuri pentru o doamna puternica

In general bobul, cu sau fara breton, da o nota de seriozitate maxima unei femei. Alaturi de o tinuta business si o culoare inchisa, el poate crea usor o imagine impunatoare. Insa, la fel de bine pot fi folosite si tunsorile scurte, cu putin volum, si mai ales cele "curate" ca linie.

Exemplele in acest caz oferite de hairstylist sunt Margaret Thatcher si Angela Merkel.

In cazul receptiilor sau al party-urilor de business specialistul recomanda clar parul prins in cazul in care ai parul lung.

"Clasicul coc 'banana' este deja o obisnuinta printre doamnele de business, iar, daca ne dorim ceva mai trendy, putem apela la un specialist pentru un coc tip 'Audrey Hepburn'. Si, bineinteles, pentru cele care sunt mereu in criza de timp, exista coada si derivatele ei (cleste de par, ce poate prinde parul ca intr-un coc, 'betele' de gheise sau alte accesorii)", spune Cristi Pascu.

Coafura business este atemporala

Din perspectiva tendintelor, nu trebuie sa-ti faci griji, intrucat stilul business in coafura este considerat de specialisti drept unul "atemporal".

"Influenta retro este la moda si poti fi foarte usor in tendinte cu aceste coafuri. Insa putem spune despre stilul business in coafura ca este atemporal si nu tine cont de tendintele fiecarui sezon ci doar de usoare influente ale anului respectiv", puncteaza hairstylistul Cristi Pascu.

In ceea ce priveste culoarea, aceasta nu este tocmai un element care sa te defineasca drept o femeie puternica sau nu, spune Pascu.

"Dar, statistic vorbind, cele mai des intalnite culori in randul femeilor de afaceri sunt blondul cendre si saten inchis. Doar partea de est a Europei are si gama de roscat intens, si asta datorita influentelor rusesti", spune acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coafura business, #tunsoare serioasa, #coafuri femei puternice , #Frumusete