Cum alegi ingredientele naturale potrivite pentru parul tau

Sambata, 17 Mai 2014, ora 00:00
1977 citiri
Cum alegi ingredientele naturale potrivite pentru parul tau

Ingredientele naturale sunt cea mai buna alegere, mai ales daca pielea ta este sensibila la cosmetice. Teoria se aplica inclusiv la sampoane, iar daca iei in considerare ca un par frumos reprezinta 50% din imaginea ta, merita sa le acorzi putina atentie.

Extractul de miere, spre exemplu, hraneste si curata delicat scalpul, in timp ce ghimbirul tonifica parul. Acesta din urma contine vitamine, minerale - precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu sau zinc - si uleiuri esentiale.

Catina contine, de asemenea, o sumedenie de elemente extrem de benefice pentru regenerarea parului: Zaharurile, acizii organici, proteinele, β-carotenul, mineralele, vitaminele (A, E, F, D, C si B), aminoacizii si acizii grasi, toate sunt elemente pe care ar trebui sa le cauti intr-un sampon.

Tot pentru regenerare ar trebui sa cauti pe eticheta ingrediente precum: mesteacan, rozmarin, brusture, salvie sau coada calului.

Daca firul de par are nevoie de regenerare de la interior poti cauta sampoane pe baza de laptisor de matca, iar pentru o curatare in profunzime, intotdeauna vor functiona sampoanele pe baza de ceai verde si lamaie.

Cum scapi de matreata?

Matreata nu-si are loc pe umerii tai, mai ales daca obisnuiesti sa te imbraci "la costum" in fiecare zi.

Alege un sampon cu galbenele, dar si cimbru sau busuioc. Combinate, aceste elemente indeparteaza matreata, previn reaparitia ei si imbunatatesc circulatia sangelui in scalp.

Un alt ingredient benefic in cazul in care te confrunti cu aceasta problema este aloe vera, o sursa bogata de vitamine si minerala, ce hidrateaza intens scalpul si firul de par.

Ce faci cu parul uscat?

In cazul in care parul tau este prea uscat, atunci ai nevoie de un sampon cu ulei de argan: acesta contine omega-6, omega-9 si vitamine, datorita carora hidrateaza parul uscat si friabil.

Sanatatea, strict legata de natura

Pana la urma doar ceea ce ne ofera natura poate proteja calitatile naturale ale firului de par, explica Ioana Borza, Marketing Manager Farmec Cluj-Napoca pentru Business24.

"Farmec a facut o traditie din dezvoltarea de produse bazate pe ingrediente naturale, acestea continand o multitudine de vitamine si substante hranitoare, cu efecte vizibile asupra pielii si parului. Noile sampoane care s-au alaturat produselor deja existente din gama Farmec Natural respecta acelasi principiu: darurile naturii sunt cele mai in masura sa protejeze calitatile naturale ale firului de par", a completat aceasta.

#sampon ingrediente naturale, #cosmetice naturale, #ingrediente naturale par , #Frumusete