Cum sa arati bine chiar si fara prea multe cosmetice in bagaj

Sambata, 22 August 2015, ora 00:00
4534 citiri
Cum sa arati bine chiar si fara prea multe cosmetice in bagaj
Foto: Mirela Paduraru (Arhiva personala)

Una dintre grijile mele principale, care imi strica putin bucuria de a calatori, era cum sa imi indes toate trusele de frumusete in bagaje, dublata de teama de a pierde bagajul.

Se pare ca si emotiile negative iti pot aduce ceva bun in viata cateodata.

Dorind sa scap de aceste temeri, m-am preocupat sa imi reduc la minim dimensiunea bagajului de frumusete si cum sa imi compun, in regim de urgenta, un kit de calatorie cu un buget minim.

Pentru ca suntem in timpul vacantelor, va impartasesc cu drag trucuri simple de frumusete pentru calatorii, verificate si testate pe mine personal.

Peeling-ul facial - extrem de necesar in calatorii, poate fi inlocuit cu maxim succes de... zahar tos (indiferent ca este brun sau alb). Umezeste-ti fata si maseaz-o foarte bland cu putin zahar, timp de 1 minut, in fiecare dimineata a vacantei tale si tenul tau va radia de prospetime. La final, clateste bine cu apa rece, usuca si aplica crema hidratanta.

Truc: ce este bun pentru fata este excelent si pentru corp!

Demachiantul de ochi - poate fi substituit de uleiul de masline, aplicat pe dischete de vata umezite cu apa fierbinte si presate bine in palme.

Tonicul facial pe care ti-l prepari singur din apa minerala carbogazoasa (1 pahar) in care ai adaugat trei picaturi de zeama de lamaie si o picatura din ulei esential natural de citrice te va ajuta sa echilibrezi ph-ul pielii si sa ii mentii aspectul sanatos. Ca si in cazul oricarui alt tonic facial, evita conturul ochilor si zona buzelor.

Crema de fata - poate fi inlocuita temporar de mostre de crema hidratanta cu apa termala, pentru piele sensibila, din farmacii. Daca pielea ta are porii deschisi, opteaza pentru textura tip gel sau emulsie usoara, fluida, evitand textura tip crema. Tot din farmacii poti sa iti procuri mostrele de crema cu factor de protectie solara.

Balsamul de par - fie il folosesti pe cel oferit gratuit de hotel, fie "te aprovizionezi" cu mostre de balsam de par din farmacii si raioanele de frumusete din magazine. In mod normal samponul si balsamul trebuie sa fie in aceeasi gama, dar cateva zile poti face o exceptie...

Serul pentru par - folosit pentru varfuri despicate sau pentru a-ti proteja parul de soare si clorul din apa piscinei, poate fi inlocuit temporar de... ulei de masline de buna calitate sau ulei de orez, din bucataria restaurantului. Nu ti-as sugera sa faci experimente cu ulei de porumb sau ulei de palmier (ultimul are tendinta de a se solidifica in contact cu apa rece).

Deodorantul tau poate fi inlocuit temporar de unul 100% organic, constand intr-o... banala felie de lamaie!

Fa urmatorul experiment: dupa ce speli temeinic zona axilelor cu apa si sapun, foloseste o felie de lamaie ceva mai groasa, fara samburi, pentru a-ti masa timp de un minut pielea axilelor. Nu va impiedica procesul natural de transpiratie, dar nu se va mai resimti nici un miros, vreme de minim trei ore!

Pasta de dinti - poate fi substituita temporar de aceeasi zeama de lamaie, care inlatura halena si ajuta chiar la albirea dintilor.

Truc: pentru detoxifiere, curata zilnic limba de depuneri, cu ajutorul unei lingurite.

Deci, in situatia de exceptie in care ajungi noaptea tarziu la hotel, fara bagaje si nu ai posibilitatea de a-ti cumpara articolele de stricta necesitate, poti ruga receptionerul sa-ti puna la dispozitie: o lamaie, un plic de zahar, o apa minerala carbogazoasa si putin ulei dintr-o oliviera.

Partea amuzanta a lucrurilor este ca fotomodelele internationale in mod deliberat apeleaza la aceste metode, din doua motive: calatoresc mult si prefera bagajul de mana cat mai usor, iar cel de-al doilea - Trendul BIO.

E la mare moda ca produsele de ingrijire sa fie complet naturale si sa nu contina absolut deloc parabeni, parfum, coloranti si conservanti.

Eu personal va doresc sa aplicati aceste sfaturi doar din placere, curiozitate si dorinta de a va simplifica viata, nicidecum din necesitate.

Sa aveti o vacanta minunata!:)

Cu drag,

Mirela Paduraru

Articol de Mirela Paduraru - Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mirela Paduraru machiaj, #machiaj calatorii, #bagaj cosmetice vacanta , #Frumusete