Cum sa arati "fresh" pe canicula

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 00:00
4521 citiri
Cum sa arati "fresh" pe canicula
Foto: Mirela Paduraru (Arhiva personala)

In zilele caniculare pielea si in general organismul nostru sufera. Efectele secundare ale zilelor extrem de calduroase asupra noastra pot fi: aspect fizic obosit, lipsa capacitatii de concentrare sau un randament scazut la locul de munca.

Afla cum iti poti mentine un tonus bun cand afara temperaturile depasesc chiar si 40 de grade Celsius...

Dus fierbinte: inainte de a iesi din casa fa un dus fierbinte! Creste treptat temperatura apei. Corpul tau se va obisnui cu o temperatura ridicata, iar canicula de afara ti se va parea o briza racoroasa... Daca ai posibilitatea si starea de sanatate iti permite, ai putea incerca o sedinta de sauna uscata finlandeza.

Aromoterapie: la dusul de dimineata adauga pe buretele de baie, peste gelul de dus, cateva picaturi de ulei esential de lamaie, menta sau eucalipt. La dusul de seara, foloseste cateva picaturi de ulei de lavanda. Te vor ajuta sa adormi mai bine si vor alunga nesuferitii tantari.

Hidrateaza-te corespunzator: minim doi litri de apa plata, sucuri proaspete din fructe, ceai neindulcit, consumate constant. Exemplu: la fiecare 30min consuma un pahar din bauturile de mai sus. Evita bauturile dulci, carbogazoase si cafeaua. Daca trebuie neaparat sa stai in aer liber, consuma ceai fierbinte, dupa modelul locuitorilor din Turcia.

Consuma multe fructe si legume. Renunta la dulciuri pe baza de zahar rafinat, la alimente grase sau ultraprocesate chimic. Evita ca, dupa masa, sa consumi imediat apa rece ca gheata.

Revigoreaza-ti pielea cu un tonic corporal pe care-l prepari din apa plata, cateva picaturi de zeama de lamaie si 2-3 picaturi de ulei esential de menta. Pune-l la frigider si agita-l bine inainte de folosire. Pulverizeaza generos pe corp, iti va conferi imediat o senzatie placuta de racoare si prospetime. Varianta pentru persoanele extrem de comode: apa termala pe care o tii la frigider.

Protejeaza tenul cu o crema cu factor de protectie minim 30, pe care sa o reaplici din ora in ora, daca te expui la soare. Daca tenul tau este mai alb, mai fin sau mai sensibil, foloseste SPF50+. Nu uita si de o crema/gel contur de ochi cu SPF25-30 si un balsam de buze protector.

Aplica pe par un ser special pentru varfuri ce impiedica deteriorarea lor. In caz de buget de criza, functioneaza foarte bine si cateva picaturi de ulei extravirgin de masline sau ulei de argan.

Protejeaza-te cu o palarie sau o sapca inainte de a iesi din casa, pentru a preveni insolatia.

Foloseste ochelari de soare cu lentile de calitate, cu filtru UVA si UVB.

Alege imbracaminte usoara, din materiale naturale. Alege cu precadere culori deschise si materiale ca bumbacul, inul, matasea, fara amestec de fibre sintetice. Evita imbracamintea mult prea mulata pe corp.

Nu folosi medicamente fotosensibilizante. Informeaza-te din prospecte sau intreaba medicul care ti le-a prescris, pentru a evita aparitia inestetica a petelor. Tetraciclina, fenotiazina, psoralen, alopurinol, sulfonamida, trebuie administrate cu precautie si strict la recomandarea medicului specialist.

Evita anumite proceduri cosmetice cum ar fi: microdermoabraziunea, tratamentele cu retinol, tratamentele depigmentante, arderile cu alfahidroziacizi, peelingurile chimice. Toate acestea sunt interzise cu desavarsire vara. Poti sa le inlocuiesti cu un tratament de hidratare, fara extractii.

Machiajul pe vreme caniculara

Demachierea: curata bine tenul de praf si impuritati cu un gel de curatare sau cu un demachiant hidratant, pe care il inlaturi cu dischete umezite cu apa.

Tonifierea: usuca tenul inainte de a tonifia. Poti inlocui tonicul cu apa termala.

Crema contur de ochi poate avea o textura gel usor absorbabila.

Crema de fata poate fi sub forma de fluid sau emulsie, non grasa si cu factor de protectie. Se aplica obligatoriu pe gat si decolteu.

Corectarea imperfectiunilor prin aplicarea usoara a unui corector.

Aplica pe zona T (frunte, nas, barbie) un strat lejer de pudra. Renunta la fond de ten. Pudra trebuie sa fie sub forma de pulbere, translucida (o pudra cu granulatie fina, ce are rolul de a fixa si matifia).

Aplica blush (fard de obraz) sau inlocuieste-l fara regrete cu o pudra bronzanta.

Aplica mascara/rimel, preferabil rezistent la apa. Poti folosi cu mult curaj mascara colorata in nuante acvatice (albastru, albastru electric, turcoaz, verde smarald)

Aplica un gloss cu aroma fructata sau racoroasa, mentolata.

Zambeste! Chiar si pe vreme caniculara poti arata "fresh".

Va doresc tuturor o vara frumoasa, cu multe evenimente placute si o stare de spirit pozitiva.

Cu drag,

Mirela Paduraru

Articol de Mirela Paduraru - Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

#machiaj canicula, #machiaj vara, #ingrijire ten vara , #Frumusete