Cum te revigorezi in perioadele de maxima solicitare la birou

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
2682 citiri
Cum te revigorezi in perioadele de maxima solicitare la birou
Foto: Mirela Paduraru

O afacere proprie te face sa nu mai simti oboseala, sa muncesti pana la epuizare, "din placere". Cu toate acestea, corpul tau reactioneaza si totul este la vedere.

Ai nevoie mereu de o "trusa de urgenta", hidrateaza-te, invata sa iti faci masaj corect la maini si la picioare si, nu in ultimul rand, invata sa respiri adanc: oxigenul te va ajuta sa iti revii mult mai repede.

Trusa de urgenta: 1 ghiveci cu busuioc inalt de minim 15 cm, 1 sticluta cu ulei de mentanatural, cateva lamai.

Hidrateaza-te cu o bautura energizanta spa 100% bio: maceratul la rece de busuioc.

Busuiocul nu este doar un banal condiment ci o planta cu extraordinare capacitati de revigorare, cu un foarte bun efect asupra psihicului. Cum prepari in doua minute bautura spa?

Simplu: cand pleci de la birou, intr-un recipient de sticla cu o jumatate de litru de apa adauga o crenguta de busuioc proaspat. A doua zi dimineata scoti planta din apa, adaugi in pahar o felie de lamaie si savurezi bautura in locul cafelei. Si, daca vrei sa fii 100% eco, pune busuiocul intr-un pahar cu apa proaspata. In curand va avea radacini si-l vei putea replanta.

Hidrateaza-ti tenul folosind un spray cu atomizor, in care ai adaugat apa minerala, cateva picaturi de lamaie si o picatura de ulei esential de menta. Efectul de prospetime este

instantaneu. Nu are contraindicatii, il poti folosi de cate ori simti nevoia.

Elimina stresul printr-un automasaj al mainilor. Spala-ti mainile in apa rece. Maseaza-le apoi cu crema ta de maini obisnuita, in care ai adaugat o picatura din uleiul esential preferat (menta, lavanda). Maseaza bine incheietura mainii si fiecare deget in parte.

Imbunatateste circulatia picioarelor printr-un truc pe cat de simplu, pe atat de eficient. Descalta-te. Maseaza picioarele peste soseta sau dres. Sprayaza-le cu apa foarte rece, in care ai adaugat ulei esential de menta.

Maseaza usor tamplele si insista la nivelul scalpului. Un minut este suficient, ca sa ai o expresie mai destinsa si mai luminoasa a fetei.

Respira adanc doua minute. Oxigenul te va ajuta la normalizarea tensiunii arteriale dar si la o mai buna concentrare pentru urmatoarele sarcini din agenda.

In maxim 10 minute vei simti cum iti revii, te incarci cu energie, gandurile iti vor fi clare iar capacitatea de concentrare mult imbunatatita.

Daca ti-a placut experienta si te-a multumit rezultatul, vestea buna este ca... o poti repeta

in fiecare zi. Cele cateva minute in care te eliberezi de stresul zilnic si te incarci cu energie pozitiva sunt de un real folos pentru sanatatea corpului tau si te mentin in forma.

Mirela Paduraru

Consilier in estetica si Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum te revigorezi, #trucuri revigorare, #revigorare stres, #Mirela Paduraru sfaturi , #Frumusete