Designul si culoarea sprancenelor. Ce alegi pentru un look business

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 00:00
4964 citiri
Designul si culoarea sprancenelor. Ce alegi pentru un look business
Foto: Catherine Deneuve, 1995; "Secretul frumusetii ei este tocmai faptul ca a avut intotdeauna sprancene impecabile, adaptate perioadei, varstei si fizionomiei"

Daca ochii sunt ferestrele sufletului, atunci putem spune despre sprancene ca sunt "ramele ferestrelor". Cu ajutorul sprancenelor noi ne exprimam emotiile. Imaginati-va cum am putea arata mirati sau suparati fara sprancene.

Sprancenele sunt de o importanta capitala in look-ul unei femei de afaceri. Daca exista o impresie la prima vedere, cu siguranta ca forma si culoarea sprancenelor conteaza.

Sprancenele dumneavoastra transmit interlocutorului mesaje la nivel subliminal si sunteti perceputa sau chiar judecata in functie de aceste mesaje. Din pacate, la acest capitol, femeile sunt clar "discriminate".

Daca unui barbat i se permit sprancene stufoase, ca apanaj al masculinitatii, imaginati-va ce impresie ar lasa o femeie de afaceri cu aceleasi sprancene! Si totusi, nu grosimea sprancenelor constituie o problema de ordin estetic pentru doamnele din sectorul business, ci pensarea lor excesiva, forma sau culoarea complet nepotrivite fizionomiei.

Sprancene groase vs. sprancene subtiri

Daca ma intrebati ce prefer: sprancene foarte groase sau sprancene foarte subtiri, raspunsul meu va fi intotdeauna favorabil primei variante.

Chiar consider sprancenele groase ideale, intrucat pe ele se poate "lucra" si crea forma perfecta, adaptata fizionomiei, personalitatii si domeniului in care femeia de afaceri activeaza. Cu alte cuvinte, va fi o forma naturala, dar de o naturalete studiata, ce va pune in valoare ochii si trasaturile.

Daca v-as spune ca sprancenele unei femei de afaceri, ca si cele ale femeilor care lucreaza in diplomatie, trebuie sa fie impecabile, ar fi prea putin.

Din pacate, din varii motive, acest subiect nu este intotdeauna pe lista de prioritati, desi are o importanta covarsitoare. Haideti sa facem un mic scenariu: sunteti in pozitia de a incheia o afacere pe care v-o doriti foarte mult, pentru care ati investit timp si energie.

Dupa nenumarate intrevederi, vedeti ca interlocutorul ezita si va tot priveste suspicios sau in defensiva. Ar putea fi din cauza formei sprancenelor!

Un unghi ascutit imprima artificialitate si agresivitate fizionomiei, sprancenele prea pensate si arcuite dau impresia de persoana mirata tot timpul, sprancenele cu o baza prea dreapta sau prea stufoasa va pot da impresia de persoana combativa, agresiva, severa, chiar negativista.

Daca ati ajuns cu articolul pana la acest paragraf, opriti-va si uitati-va in jur pentru a observa femeile din jur ce sprancene au. Si varianta unor reviste, personaje la televizor, imagini de femei pe internet, va poate ajuta. Ce impresie va creeaza? De forma sprancenelor dumneavoastra sunteti multumita?

Designul sprancenelor trebuie efectuat la un specialist

Pentru o femeie de afaceri, designul sprancenelor trebuie efectuat la un specialist. Cereti recomandari si analizati cu prudenta. Greselile ulterioare nu pot fi ascunse decat cu un breton! Doua aspecte care va garanteaza un rezultat final foarte bun:

- un aspect al sprancenelor cat mai aproape de forma naturala, cu o lungime adecvata;

- o culoare in ton cu parul, pielea, ochii si varsta dumneavoastra.

Cu ajutorul sprancenelor, un bun specialist poate atenua sau corecta (din punct de vedere optic) anumite particularitati: nas prea gros, nas prea lung, deviatiile de sept, ochi prea apropiati, ochi prea departati, buze subtiri sau prea groase, osatura proeminenta, asimetrii faciale in urma unei semipareze.

Tot cu ajutorul sprancenelor se poate distrage atentia de la ridurile de expresie si se pot pune in valoare ochii. Poate natura nu ne-a facut perfecte, dar o pereche de sprancene perfecte putem avea!

Evitati urmatoarele greseli:

- sprancenele cu unghi ascutit;

- sprancenele excesiv pensate;

- sprancenele tip virgula;

- sprancenele prea rotunjite, daca aveti fata rotunda sau patrata;

- sprancenele prea ridicate, sau ascutite, daca aveti o fata prelunga;

- sprancenele prea ascutite daca aveti o fata triunghiulara cu varful in jos (inima);

- o baza a sprancenei prea stufoasa sau prea dreapta;

- sprancene prea masculine, daca activati intr-un domeniu ce implica relatii de subordonare, relatii cu publicul, vanzari sau aveti un brand personal;

- sprancenele negre la o blonda;

- sprancene negre la o bruneta, daca varsta este peste 30 de ani;

- proportia incorecta a sprancenei (spranceana este 2/3 ascendenta si 1/3 descendenta);

- sprancenele prea "cazute" (dau un aspect trist si depresiv fizionomiei);

- sprancenele prea decolorate;

- sprancenele excesiv tunse;

- tatuajul sprancenelor (Machiajul semipermanent), daca nu este cazul din punct de vedere estetic.

Porniti in cautarea naturalului perfect

Pentru reconstruirea sprancenelor exista anumite creme de regenerare, special pentru gene si sprancene, ce au in compozitie ulei de ricin, ulei de argan si acid galic. Pana la o anumita varsta, ajuta si masajul zilnic cu ulei de ricin (dar nu in toate cazurile).

Machiajul sprancenelor trebuie sa fie atat de fin si frumos executat, incat ceilalti din jur sa creada ca asa arata acestea in mod natural.

In designul sprancenelor, ca si in machiaj, naturaletea studiata va fi mereu la moda. Cautati pe Google fotografii cu Catherine Deneuve, una dintre frumusetile consacrate ale lumii. Secretul frumusetii ei este tocmai faptul ca a avut intotdeauna sprancene impecabile, adaptate perioadei, varstei si fizionomiei.

Cu drag,

Mirela Paduraru

Consilier in estetica / Trainer Cosmetica si Machiaj Profesional

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sprancene look business, #cum pensezi sprancenele, #sfaturi sprancene, #Mirela Paduraru design sprancene , #Frumusete