Fondul de ten: Tie care ti se potriveste?

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 00:00
2310 citiri
Fondul de ten: Tie care ti se potriveste?
Foto: Beauty through strength

Fie ca iti doresti un ten "de portelan" sau vrei un aspect natural, dar fara micile imperfectiuni, fondul de ten este o "piesa" indispensabila din trusa ta de make-up.

Alegerea fondului de ten care sa raspunda tuturor nevoilor tale devine o misiune dificila tinand cont de faptul ca exista sute de produse pe piata.

Am ales sa analizez trei fonduri de ten de la trei companii diferite si sa iti spun parerea mea despre ele. Le-am gasit si plusuri si minusuri, astfel incat atunci cand cumperi vreunul dintre ele sa stii la ce sa te astepti.

L'oreal True Match

Are o consistenta fluida si se uniformizeaza destul de bine;

Acoperire buna, medie;

Are o varietate mare de nuante, ceea ce este de apreciat pentru ca are atat nuante reci, neutre, dar si calde spre deosebire de alte fonduri de ten;

Are o rezistenta destul de buna pe parcursul zilei;

Are SPF 17, asadar nu este necesar sa folosesti si crema cu SPF daca nu ai nevoie de o protective mai mare;

Nu are un miros puternic, ceea ce e un plus comparativ cu alte fonduri de ten puternic parfumate;

Desi este recomandat tuturor tipurilor de ten, parerea mea este ca se potriveste mai bine tenului uscat deoarece pe tenul gras tinde sa luceasca dupa cateva ore. Sfatul meu este sa il fixezi cu pudra translucida pentru a te asigura ca va rezista bine pe fata

In concluzie, mi se pare un fond de ten bun, la un pret mediu. Nu este nici cel mai accesibil de pe piata, dar nu are nici pretul unui produs profesional.

Rimmel London - Match Perfection

Acest fond de ten promite o tehnologie avansata de imitatie a texturii si nuantei tenului pentru o acoperire perfecta. Sunt partial de acord cu aceasta afirmatie, insa din experienta personala textura se schimba in 3-4 ore, adunandu-se in porii din jurul nasului si in zona barbiei chiar daca se foloseste pudra pentru fixarea lui.

Vestea buna este ca daca alegi nuanta potrivita, acest fond de ten nu are aspect de masca si are o acoperire medie. Se uniformizeaza foarte bine pe ten, insa aspectul uniform nu se pastreaza foarte mult.

Are o aroma puternica, ceea ce nu este foarte placut pe parcursul zilei.

Din experienta personala pot spune ca acest fond de ten nu reuseste sa isi respecte promisiunile, ceea ce ma face sa nu il reachizitionez.

Yves Rocher - Couleurs nature

Are o formula fluida, usor de aplicat atat cu pensula sintetica, cat si cu degetele sau buretelul cosmetic.

Are o acoperiere medie, asadar este potrivit tipurilor de ten care nu au problem mari. De asemenea, se potriveste tipurilor de ten urscat sau combinat, insa pe zona T va fi nevoie de retus. Pe tenul gras nu rezista mai mult de 3-4 ore si devine lucios.

Rezistenta pe tenul uscat este destul de mare, 7-8 ore, are un aspect matasos

Este un fond de ten bun pentru pretul oferit, singurul minus pe care il observ este aroma care poate fi deranjanta.

Articol semnat de Make-up Artist Cristina Vasilache

#review fond de ten, #fond de ten bun, #ce fond ten ti se potriveste , #Frumusete