Frumusete pe ultima suta de metri. Ce solutii ai?

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 00:00
2352 citiri
Frumusete pe ultima suta de metri. Ce solutii ai?

Uneori ai nevoie de tehnicile de infrumusetare rapida, mai ales daca timpul nu iti permite sa ai grija de tenul tau asa cum ti-ai dori, sau cum ar trebui, natural. In cazul in care intalnirea importanta are loc mai repede decat te asteptai, Business24 iti impartaseste cateva trucuri care te vor ajuta sa acoperi - cel putin temporar - micile defecte.

Daca vrei sa corectezi rapid cateva din semnele imbatranirii sau oboselii de pe fata, poti apela cu incredere la injectiile cu acid hialuronic, iar pentru cearcanele adanci, inchise la culoare, poti apela la un tratament cu o formula noua de acid hialuronic.

In cazul acestora din urma, trebuie sa stii ca va dura pana la patru zile pana cand semnele interventiei vor disparea complet, te avertizeaza medicii.

In plus, orice miscare gresita - facuta fara indicatiile medicului - te poate costa mult.

"O manevra gresita efectuata in ideea de a rezolva rapid problema inaitea unei intalniri de afaceri poate inrautati starea pielii, crea disconfort si un aspect nedorit", puncteaza Oana Octavia Spanu, Medic specialist Dermatolog in cadrul Centrul Medical Academica, pentru Business24.

Si totusi, ce solutii avem pentru tenul cu imperfectiuni?

Indiferent cat de ocupata ar fi, femeia de afaceri trebuie sa stie ca o piele frumoasa si sanatoasa cere atentie si perseverenta, iar daca va alege produsele cosmetice potrivite tipului sau de ten, pasii sunt simpli si ingrijirea pielii ii va consuma doar cateva minute zilnic.

Demachierea din fiecare seara este regula de baza. Produsele de machiaj si impuritatile din mediul inconjurator prezente pe piele, sebumul acumulat peste zi se inlatura riguros cu un lapte demachiant in cazul tenului uscat si normal, iar pentru tenul mixt si gras se va alege un gel de curatare.

Pentru tenurile sensibile se va evita aplicarea lotiunilor tonice deoarece contin alcool care irita pielea.

Clatirea cu apa calduta pentru indepartarea oricarei urme de solutie de curatare este obligatorie.

Crema hidratanta se va aplica apoi impreuna cu seruri cu vitamine, cu atentie la tenul sensibil, deoarece este cel mai predispus la a dezvolta reactii alergice la un produs cosmetic cu parfumuri sau coloranti.

Barbatii trebuie sa isi aleaga cu atentie spuma de ras, cei cu ten sensibil, uscat si rozacee ar trebui sa foloseasca o crema care nu va deshidrata pielea. Lotiunea dupa ras ar trebui sa fie non-alcoolica si fara parfum pentru a nu irita si a nu crea riscul unor infectii pe micile leziuni lasate de procesul de ras.

Pentru tenul cu probleme (de exemplu rozacee, acnee, dermatita seboreica) este de preferat sa se apeleze la un medic specialist, deoarece, pe langa sfaturile legate de alegerea produselor cosmetice adecvate, aceste afectiuni necesita tratamente medicamentoase locale sau sistemice de lunga durata, adaptate evolutiei afectiunii respective, iar o manevra gresita efectuata in ideea de a rezolva rapid problema inaitea unei intalniri de afaceri poate inrautati starea pielii, crea disconfort si un aspect nedorit.

Injectiile cu acid hialuronic, solutia pentru riduri in situatii "de urgenta"?

Cand dorim corectarea rapida a unor semne ale imbatranirii sau oboselii cronice de pe fata putem apela la tratamente cu rezultate imediate, acestea fiind alese impreuna cu medicul specialist in functie de indicatie.

Injectiile cu acid hialuronic sunt potrivite in umplerea ridurilor fine sau profunde ale fetei, a celor de pe obraji, din jurul gurii, umplerea santurilor nazolabiale, refacerea volumului pometilor, a buzelor, dar si pentru corectia cearcanelor.

Cum putem corecta, mai exact, cearcanele, intr-un timp atat de scurt?

Cearcanele adanci, inchise la culoare se pot trata cu ajutorul unei formule noi de acid hialuronic, creata exclusiv pentru aceasta zona din jurul ochilor si imbogatita cu aminoacizi, minerale, vitamine si antioxidanti pentru a redensifica pielea fina.

Efectul de umplere si disparitie a ridurilor este imediat, dar datorita microinjectiilor pentru introducerea substantei, exista riscul inrosirii pielii, al unor umflaturi persistente cateva ore, dar si al unor mici vanatai care se pot acoperi cu fond de ten si dispar in 3-4 zile. De aceea, pentru tratamentele minim invazive medicul va informa si sfatui pacientul sa considere o perioada de 3-4 zile de disparitie a acestor posibile semne postinjectare!

#tehnici infrumusetare rapida, #frumusete instant, #doctor Oana Spanu frumusete , #Frumusete