Greseli de machiaj care te fac sa arati mai in varsta decat esti

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 00:00
6060 citiri
Greseli de machiaj care te fac sa arati mai in varsta decat esti

Pensarea excesiva a sprancenelor si machierea lor in culori nepotrivite, un fond de ten nepotrivit sau blush-ul in cantitate prea mare sunt greseli care te fac sa arati mai in varsta decat esti in realitate.

Iata principalele greseli pe care multe doamne le fac si cateva alternative, pentru un machiaj reusit:

Pensarea excesiva a sprancenelor si machierea lor in culori nepotrivite pot adauga 10 ani in plus varstei tale.

Sprancenele subtiri, ascutite, cu o baza foarte dreapta, in tonuri mult mai inchise decat nuanta parului imbatranesc prematur fizionomia, in egala masura cu sprancenele subtiri, arcuite nefiresc.

Daca mai adaugati si greseala aplicarii fondului de ten pe sprancene, peste care creionul sau fardul de sprancene adera si creeaza un machiaj murdar, efectul de imbatranire sau aspect vulgar este... din pacate, garantat.

Truc: Sprancenele naturale, ingrijite, adaptate fizionomiei, machiate discret, sunt cea mai buna varianta!

Aplicarea fondului de ten nepotrivit, ca textura si culoare, precum si aplicarea lui in cantitate prea mare aduc deservicii majore atat sanatatii tenului cat si aspectului general, care va fi artificial, cu un aspect "de tencuiala".

Truc: Alege fondul de ten potrivit tenului tau, in functie de anotimp si aplica-l "cu zgarcenie", sau amesteca-l cu crema ta de zi, atunci cand doresti un aspect extrem de natural.

Aplicarea pudrei sub ochi, pe zona perioculara cu siguranta te face sa arati mai in varsta decat esti si sa evidentieze nedorit ridurile, chiar si pe cele superficiale.

Truc: Daca doresti neaparat pudra sub ochi, ia un servetel fin de hartie (gen Zewa) in trei straturi si desprinde-i un strat. Aseaza-l peste ochiul inchis si peste el aplica o pudra cu granulatie extrem de fina (microionizata), cu ajutorul unei pensule din par natural.

Ceea ce va trece prin porii extrem de fini ai servetelului va fi in cantitate infima, dar suficient pentru a fixa machiajul, fara a evidentia ridurile. Totusi, eu personal, iti recomand tehnica doar la ocazii speciale si nu la machiajul de zi cu zi.

Aplicarea fardului metalic, sidefat, sclipicios, la ochii cu pleoapa lasata si riduri "laba gastei" poate crea aspectul de ochi obositi, imbatraniti si atrage atentia exact asupra a ceea ce ne dorim sa ascundem sau sa estompam.

Truc: pentru ochii cu riduri, chiar si superficiale, recomand machiajul cu farduri mate.

Mascara sau rimelul aplicat incorect pe pleoapa inferioara creeaza impresia de ochi obositi, pleoape lasate sau privire trista, descendenta.

Truc: Machiaza corect genele si, daca doresti neaparat, foloseste pe pleoapa inferioara, in cantitate mica, mascara / rimel, un ton mai deschis.

Fardul de ochi violet, mov, bordo, albastru inchis sau negru atunci cand cade, chiar si in particule mici, sub ochi, se poate intinde si accentua cearcanele, creand o impresie de chip obosit, extenuat.

Blush-ul in cantitate prea mare sau "din alt film" decat rujul poate crea dizarmonii cromatice si cu siguranta adauga ani in plus varstei.

Truc: Amesteca un pic de pudra libera translucida cu un pic de blush (pulbere), aplica gradual folosind o pensula din par natural si garantat vei imbujora pometii ca un profesionist.

Creionul contur de buze aplicat incorect, asimetric, cu mult peste conturul natural al buzelor, dar si rujul care se intinde si migreaza nedorit in ridurile fine de deasupra buzei superioare pot aduce deservicii majore de imagine in orice domeniu va desfasurati activitatea, in conditiile in care interactionati cu alte persoane.

Truc: Nu depasi exagerat conturul natural al buzelor. Machiajul are rolul de a te evidentia, dar intr-o maniera placuta din punct de vedere estetic. Evita rujurile portocalii, corai daca dintii tai nu sunt tocmai albi si rujurile rosii care "migreaza" pe dantura.

Aplica un balsam de buze sau un volumizator si apoi aplica rujul sau gloss-ul. Garantat efect de buze senzuale!

Articol de MIRELA PADURARU - Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greseli machiaj, #trucuri machiaj, #machiaj Mirela Paduraru , #Frumusete